Lando Norris vond het onverstandig om naar Red Bull te gaan: 'Moeilijk om tegen Max Verstappen te racen''
Lando Norris in gesprek met Max Verstappen. ©Getty Images

Lando Norris vond het onverstandig om naar Red Bull te gaan: 'Moeilijk om tegen Max Verstappen te racen''

08:41, 30-01-2024 / Laatste Update: 08:42, 30-01-2024

Dat Red Bull Racing en Lando Norris fan van elkaar zijn, is een publiek geheim. Maar de Formule 1-coureur van McLaren ging niet in op avances van de renstal van Max Verstappen en verlengde bij zijn huidige team. De jonge Brit verklaart waarom.

"Als je een nieuw team binnenstapt, kun je dan meteen iemand uitdagen? En voel je je dan comfortabel genoeg om dat meteen te doen ook? Ik denk dat iedere coureur weet dat het antwoord op die vragen 'nee' is", zegt Norris in een uitgebreid interview met Sky Sports.

Daarom koos Norris voor een langer verblijf bij McLaren, boven het ontdekken van een mogelijke klik met Red Bull Racing. Hij geeft toe dat er gesprekken waren voordat hij zijn contract verlengde, maar dat de beslissing makkelijk was. "Als je ziet hoe dichtbij we afgelopen seizoen kwamen bij misschien wel de beste auto én coureur ooit in de Formule 1, dan geeft mij dat genoeg reden om dit avontuur door te willen zetten en te kijken waar dit strandt."

'Dat krijg je niet zomaar'

De 24-jarige Norris spreekt van 'zijn eigen verhaal schrijven'. Hij is gelukkig bij McLaren en denkt dat dat ook nodig is om wereldkampioen te worden. "Dat krijg je niet zomaar. En zeker niet in het eerste jaar bij een nieuw team. Daarom denk ik dat het het slimst is om hier te blijven."

'Max Verstappen is een van de beste ooit'

Norris wil benadrukken dat hij voor niemand bang is, ook niet voor Verstappen. Buiten de circuits om zijn de twee zelfs vrienden. Natuurlijk denkt hij ook weleens na over 'wat als'. Maar nu bij Red Bull instappen en teamgenoot van Verstappen worden, is iets dat (bijna) niemand kan. "Zelfs een Max Verstappen van een paar jaar geleden zou nu niet zomaar tegen de huidige Max Verstappen willen en kunnen racen. Verstappen is een van de beste coureurs ooit in de Formule 1."

McLaren heeft auto al gepresenteerd

McLaren was het eerste team dat de nieuwe auto voor 2024 presenteerde. Het team hoopt door te kunnen zetten waar ze in 2023 eindigde. Namelijk met het team te zijn dat het Red Bull het lastigst kon maken van iedereen. "Ik heb echt genoten van sommige gevechten die ik heb gehad met Verstappen en ik kijk ook uit naar wat er dit seizoen allemaal komen gaat", sluit Norris af.

Formule 1-kalender 2024 | Max Verstappen opnieuw op zaterdag in actie

2 maart 2024, 18:03

Wie naar de kalender van het nieuwe Formule 1-seizoen kijkt, ziet bij de eerste twee races iets bijzonders: Max Verstappen rijdt niet op zondag, maar op zaterdag! In dit artikel leggen we uit waarom dat is en zie je de hele kalender voor de Formule 1-races in 2024.