Ferrari zet snelste tijd neer bij testdagen; Max Verstappen kende weinig problemen
Max Verstappen bij de testdagen / Getty Images

Ferrari zet snelste tijd neer bij testdagen; Max Verstappen kende weinig problemen

Brian Vesseur • 12:56, 23-02-2024 / Laatste Update: 17:08, 23-02-2024

Het is tijd voor de laatste testdag van het nieuwe Formule 1-seizoen. De teams krijgen nu nog twee sessies de tijd om de auto te finetunen. Namens Red Bull zit Sergio Pérez 's ochtends in de auto en Max Verstappen in de middag.

Afsluiter: volgende week zaterdag wordt de eerste Grand Prix van 2024 verreden. Op 2 maart staat de race in Bahrein op het programma.

17:01 uur: oefenstart
Een aantal coureurs maken, net als gisteren, nog even een proefstart. Vindt ook de FIA fijn, want de organisatie kan dan testen of alles werkt.

16:57 uur: systemen testen
De testdagen zitten er zo goed als op. Het is weer tijd om de systemen te testen. Momenteel test de FIA een Safety Car-situatie.

16:53 uur: George Russell knalt nog even naar de tweede tijd
George Russell heeft een lekkere tijd neergezet op snelle banden. De coureur van Mercedes pakte de tweede tijd en was de snelste in de laatste sector.

16:45 uur: Charles Leclerc is écht snel
Charles Leclerc rijdt heel hard, terwijl hij bezig is met longruns. Dat betekent dat de snelheid in de race mogelijk wat harder zal zijn bij Ferrari dan vorig jaar.

16:35 uur: Max Verstappen weer op de baan
Max Verstappen is weer op de baan en ondertussen zet Yuki Tsunoda van RB de derde tijd neer. Knap! George Russell rijdt inmiddels de vierde tijd.

16:23 uur: Max Verstappen al lang in de pitbox
Max Verstappen heeft op het moment niet eens schoenen aan, zo lang staat hij al stil in de pitbox.

16:18 uur: Oscar Piastri naar derde plek
Oscar Piastri is lekker bezig in zijn McLaren en reed even geleden naar de derde plek. Max Verstappen nog steeds op de tweede plek, achter Charles Leclerc.

15:24 uur: Max Verstappen niet met snelle rondes bezig
Max Verstappen is zeker óp de baan, maar is geen topronden aan het knallen. Hij is juist met longruns bezig en rijdt alleen maar '37 laag', oftewel: onder de 1 minuut 38.

14:49 uur: Haas klimt naar plek zeven
Nico Hülkenberg heeft de zevende tijd neergezet in z'n Haas. Hij zit op een kleine 1,3 seconden van Charles Leclerc, die zijn snelste tijd op een compound zachter neerzette.

14:22 uur: Charles Leclerc pakt snelste tijd af
Charles Leclerc is nu de snelste van allemaal. De Ferrari-coureur was in de tweede en derde sector sneller dan Max Verstappen en pakt de eerste plek. Leclerc deed dat wel op een zachtere band.

14:15 uur: Max Verstappen versnelt nog eens
Max Verstappen heeft zijn snelste tijd verbeterd: 1:30.763. Overigens is hij in de derde sector wel nog steeds langzamer dan Carlos Sainz (Ferrari).

13:49 uur: Max Verstappen zet snelste tijd van de dag neer
Max Verstappen heeft de tijd van Carlos Sainz aan gruzelementen gereden. De Nederlander zet een tijd neer van 1:31.058. Verstappen doet dat op mediums. Er kunnen nog wel snellere tijden aankomen.

13:38 uur: Max Verstappen verbetert zijn tijd
Max Verstappen rijdt nu een tijd van 1:32.250, ietsje sneller dan hij net reed. Voor nu betekent dat de zesde plek.

13:26 uur: de banden zitten erop!
Max Verstappen kan bijna de baan op, want de banden zitten erop. Tijd voor snelle rondes!

13:18 uur: nog altijd wachten op Max Verstappen
Er wordt flink gesleuteld aan de auto van Max Verstappen, maar er zitten nog geen banden om de Red Bull heen. Nog even geduld!

12:53 uur: de eerste 'nieuwe' coureur de baan op
Oscar Piastri is de eerste nieuwe coureur die op de baan is. Vanochtend reed Lando Norris nog in die McLaren.

12:41 uur: Alex Albon krijgt alle aandacht op zich gevestigd
Alleen Alex Albon is op de baan en dus zijn alle camera's op hem gericht. De Williams-coureur heeft momenteel de zesde tijd in handen.

12:21 uur: toch een soort middagpauze
Er zijn momenteel erg weinig coureurs op de baan. Alleen Carlos Sainz is nog rondjes aan het rijden, de rest van de coureurs zijn binnen. Hoewel er geen officiële middagpauze is door de vroege rode vlag in de ochtend, nemen de meeste teams het er toch van. Max Verstappen gaat vanmiddag rijden voor Red Bull Racing.

12:06 uur: Carlos Sainz nog steeds de snelste
Carlos Sainz is met nog vijf uur te gaan nog steeds de snelste in Bahrein, maar vanmiddag staat waarschijnlijk in het teken van de snelle rondes. De tijd van 1:31.247 gaat er dus waarschijnlijk nog wel aan.

11:48 uur: putdekselprobleem opgelost
De F1 heeft het probleem met de putdeksel opgelost. Er wordt geen regen verwacht komende week in Bahrein, dus de putdeksel wordt vol gegooid met beton voor het eerste Grand Prix-weekend. Tijdens de testdagen vloog één bepaalde deksel regelmatig los.

11:47 uur: Viaplay bespreekt de resultaten van Sergio Pérez tot nu toe

11:32 uur: zo ziet het nieuwe stuur van Williams eruit

11:21 uur: ruilen van zitje
De verwachting is dat Max Verstappen rond 13:00 uur in de Red Bull gaat zitten. Er zijn dan nog vier uur te gaan bij de testdag. Andere teams hebben ook nog niet gewisseld van coureur.

10:48 uur: Lewis Hamilton op de zachtste band
Komt er een toptijd aan van Lewis Hamilton? De Mercedes-coureur rijdt op de allerzachtste band. Hij heeft momenteel de derde tijd.

10:10 uur: nog precies zeven uur
Een beetje gek, maar de testdag duurt nu nog precies zeven uur. Aan het einde zal de FIA weer wat systeemchecks doen.

10:01 uur: update van de 'stand'
Carlos Sainz heeft nog steeds de snelste tijd van de dag, met 1:31.247. Sergio Pérez zit op vier tienden, Lando Norris op acht tienden.

09:53 uur: de coureurs zijn op de baan
Er zijn direct veel coureurs op de baan, om wat verloren tijd goed te maken. Het is de verwachting dat veel teams op een zelfgekozen moment van coureur zullen wisselen, in de loop van de dag.

09:45 uur: ja, weer een aangepaste sessie
De middagsessie is een bijzondere en is nu begonnen. Hij duurt van 9:45 uur tot en met 17:00 uur. Dik zeven uur, dus.

09:30 uur: weer een aangepaste sessie?
Het lijkt erop dat de Formule 1 de tijden van de sessies weer gaat aanpassen door die loszittende deksel. Gisteren gebeurde dat ook: toen duurde de middagsessie een uur langer, van 12:00 uur tot 17:00 uur.

09:09 uur: Max Verstappen snapt de andere teams wel
De Telegraaf vroeg Max Verstappen naar het geniepige gedrag van de andere teams, die fanatiek inhaken op de situatie rondom Christian Horner. De Red Bull-coureur zegt die andere teams wel te snappen: "Zouden wij ook doen."

08:43 uur: geen schade voor Sergio Pérez
Sergio Pérez was degene die de putdeksel los reed met zijn Red Bull. Het team laat weten dat hij geen schade aan de onderkant van zijn auto heeft.

08:33 uur: wéér die putdeksel
De ochtendsessie lag gisteren lange tijd stil wegens een loszittende putdeksel. Diezelfde putdeksel zit nu wéér los. Hoe krijgen ze het voor elkaar?

08:23 uur: goed nieuws voor McLaren
McLaren eindigde het afgelopen seizoen heel goed, maar begon destijds ruk. De auto is nu al sneller dan de kwalificatietijd van vorig jaar. Goed nieuws voor Lando Norris en Oscar Piastri.

08:21 uur: Carlos Sainz weer de snelste
Die Carlos Sainz heeft het heerlijk naar zijn zin op die softbanden. Hij zet de snelste tijd neer van de ochtend tot nu toe: 1:32.017.

07:58 uur: snelste tijd tot nu toe
Carlos Sainz verraste donderdag met een heel snelle tijd. De Spanjaard tikte bijna de pole position-tijd van Max Verstappen aan voor de Grand Prix van Bahrein. Sainz was sowieso een seconde sneller dan de snelste tijd van vorig jaar bij de testdagen.

07:53 uur: dit is de line-up voor de ochtendsessie
Sergio Pérez, Lewis Hamilton, Carlos Sainz, Lando Norris, Lance Stroll, Esteban Ocon, Alex Albon, Daniel Ricciardo, Valtteri Bottas en Kevin Magnussen.

Check hier de line-up voor vanmiddag.