Max Verstappen is klaar voor de GP van Groot-Brittannië vanaf P1: 'Wij zijn gewoon sterk'
i

Getty Images

Max Verstappen is klaar voor de GP van Groot-Brittannië vanaf P1: 'Wij zijn gewoon sterk'

Rick Kraaijeveld • 23:27, 08-07-2023 / Laatste Update: 06:56, 12-12-2023

Max Verstappen zal zondag op de GP van Groot-Brittannië op circuit Silverstone vanaf pole starten. Hij is gebrand om zijn 1e overwinning in Engeland binnen te halen. Hij gaat de race met erg veel vertrouwen tegemoet: "Wij zijn gewoon erg sterk."

Verstappen, de wereldkampioen, won al eens een keer op Silverstone, maar dat was een eenmalige race voor het 70-jarig jubileum. Hij loopt in ieder geval niet weg voor de favorietenrol die hem is toebedeeld: "Normaal gezien zijn we in de race nóg beter over 1 ronde", zei hij tegen Viaplay. Hij doelde hiermee op zijn sterke kwalificatie waarin hij in de laatste ronde van de kwalificatie Lando Norris P1 door de neus boorde.

'Het is altijd Max'

Dat laatste werd lacherig geanalyseerd door de Brit Norris: "Uiteindelijk is het altijd Max, hij verpest altijd alles voor iedereen." McLaren en circuit Silverstone vierde al een feestje toen Norris vlak voor tijd de 1e plek in de kwalificatie pakte, maar Verstappen gooide roet in het eten.

P2 en P3 is überhaupt een schitterende prestatie voor het team McLaren, zo vond Norris ook. "Maar natuurlijk ben ik blij, het is een speciale dag voor ons. Al het zware werk lijkt zich eindelijk uit te betalen. En dat in een thuisrace, ik kijk al uit naar morgen."