Max Verstappen is strijdluchtig richting Spa-Francorchamps: 'Ik wil dat het gat groter wordt'
i

Getty Images

Max Verstappen is strijdluchtig richting Spa-Francorchamps: 'Ik wil dat het gat groter wordt'

Rick Kraaijeveld • 19:27, 27-07-2023 / Laatste Update: 08:27, 12-12-2023

Spa-Francorchamps en Max Verstappen is een fijne combinatie, waar hij vaak races heeft gewonnen. Er is echter 1 ding: het belooft een nat weekend te worden, wat natuurlijk gevolgen heeft voor de race. Tijdens de kwali en de sprintrace op vrijdag en zaterdag zal de meeste regen vallen volgens de verwachtingen. Verstappen maakt zich niet druk: "Het wordt nat dit weekend, maar daar kijk ik naar uit", zei hij.

Vorige jaren had Verstappen juist heel veel baat bij natte circuits, hij kon dan dichter bij zijn tegenstanders komen die snellere wagens hadden. Voor zo'n situatie richting hem is de Nederlander niet bang: "Wij hebben een snelle auto als het droog is én als het regent", legt hij uit.

Gevaar

De regen brengt ook weer veel discussie mee, bijvoorbeeld over de veiligheid met een nat circuit. Spa-Francorchamps wordt nog wel eens een gevaarlijk circuit genoemd, al helemaal als het nat is. "Er zijn gevaarlijke bochten en als het nat is, kan dat tricky zijn. Maar ik denk dat er genoeg ervaring aanwezig is om de beslissing te nemen over wanneer er wel of niet gereden moet worden", beredeneerde Verstappen.

Gapend gat

Verstappen hoopt in België het gat met de concurrentie nog groter te maken dan dat-ie al is. "Voor de sport is spanning beter, maar ik wil dat het gat nog groter wordt. Ik vind het niet erg om te racen maar ik heb dat al vaak genoeg gedaan, dat hoeft echt niet altijd."