Max Verstappen kan in China een van de weinige nog ontbrekende races aan zijn erelijst toevoegen
Max Verstappen. © Pro Shots

Max Verstappen kan in China een van de weinige nog ontbrekende races aan zijn erelijst toevoegen

12:58, 16-04-2024 / Laatste Update: 13:04, 16-04-2024

Max Verstappen regeert de laatste jaren met ijzeren hand in de Formule 1. De Nederlandse wereldkampioen won liefst 20 van de laatste 22 races en dus ontbreken er nog maar weinig Grand Prix op de erelijst. Van de huidige races mist Verstappen er nog maar twee, maar een daarvan kan hij dit weekend gaan afstrepen.

Komend weekend staat voor het eerst sinds 2019 de Grand Prix van China op het programma. Toen domineerden Lewis Hamilton en Mercedes nog de Formule 1 en mocht Verstappen in zijn mindere Red Bull de kruimels oprapen. Vijf jaar later is alles anders en is de Nederlander zelfs drie wereldtitels rijker.

Verstappen zette in het afgelopen jaar twee zegereeksen met van eerst tien en later nog negen overwinningen op rij. Ondertussen heeft hij dus de meeste van de huidige Grand Prix gewonnen. Op de kalender van 2024 staan 24 races en Verstappen heeft er daar 22 van al een keertje gewonnen. Alleen China en Singapore ontbreken nog, maar die eerste kan hij dus komende zondag gaan afstrepen.

Record in handen van Hamilton

Verstappen heeft inmiddels al 29 verschillende Grand Prix op zijn naam geschreven en alleen Lewis Hamilton kan dat overtreffen. De Brit won 31 verschillende races. De Nederlander kan dat aantal dus dit seizoen evenaren als hij zowel in China als in Singapore de beste is.

Hamilton kan overigens er zelf ook nog een aantal gaan toevoegen aan zijn lijstje, want hij won bijvoorbeeld nog nooit in Nederland, Las Vegas en Miami. Het lijkt echter vrij onrealistisch dat de zevenvoudig wereldkampioen dit jaar nog eens als eerste over de streep gaat komen. Zijn Mercedes kan het tempo van Red Bull en Ferrari totaal niet bijhouden. Hamilton stapt na het huidige seizoen over naar de Italiaanse renstal.

Formule 1 | GP China 2024: zo laat komt Max Verstappen in actie

19 april 2024, 08:15

De Grand Prix van China keert voor het eerst sinds 2019 terug in de Formule 1. Vanwege de uitbraak van de coronapandemie in 2020 en de naweeën daarvan moest China het tot dit jaar zonder GP doen. Lees hier alles over het circuit en het programma met de eerste sprintrace van het seizoen.

Singapore

Ondanks de dominantie van Verstappen de laatste jaren wist hij de Grand Prix van Singapore ook nog nooit te winnen en dat terwijl de Formule 1 daar de laatste jaren wel is geweest. In zeven deelnames was zijn tweede plaats in 2018 het beste resultaat. Verstappen krijgt op 22 september, ruim een week voor zijn 27e verjaardag de kans om eindelijk te winnen.