Max Verstappen klokt slechts een tijd in de middenmoot in VT2 voor GP Groot-Brittannië
Max Verstappen. © Getty Images

Max Verstappen klokt slechts een tijd in de middenmoot in VT2 voor GP Groot-Brittannië

18:01, 05-07-2024 / Laatste Update: 18:19, 05-07-2024

Max Verstappen heeft nog altijd niet het optimale rondje gereden op Silverstone, tijdens de trainingen van de Grand Prix van Groot-Brittannië. De Nederlander werd vierde in het eerste deel, waarin hij zich vooral richte op de long runs, en een sessie later zevende. De training werd op het einde verstoord door regen.

Lando Norris topte twee keer het klassement na de trainingen. Met 1:26,549 was hij veel vlugger dan de rest. Teamgenoot Oscar Piastri stuurde zijn McLaren naar P2, terwijl er een opsteker was voor Sergio Pérez: hij werd derde. Verstappen was meer dan een halve seconde langzamer dan Norris. Ook was er een verrassende P4 voor Nico Hülkenberg van Haas.

Slippertjes Verstappen

Verstappen probeerde dit keer wel een snelle tijd neer te zetten, maar kwam al snel tot de conclusie dat hem dat niet ging worden. Door toedoen van hem zelf. Een foutje kostte hem een rappe tijd en later ging het weer mis. Dat betekende het einde van kwalificatieruns van Verstappen, die weer overging tot longruns.

Zo laat jaagt Max Verstappen bij GP Groot-Brittannië op nieuwe overwinning

7 juli 2024, 09:32

De Grand Prix van Groot-Brittanië is de oudste race in het Formule 1-kampioenschap. Op het legendarische circuit van Silverstone werd in 1950 de allereerste F1 race ooit gereden. Max Verstappen vertrekt vanmiddag vanaf plek 4. Op de startgrid staan liefst drie Britten op de eerste posities. Lees hier alles wat je moet weten over het circuit en het programma.

De laatste keer dat het mis ging voor Verstappen was in de bochtencombinatie Maggotts en Becketts. Daar was hij overigens niet de enige die het moeilijk had, ook de als vijfde geëindigde Charles Leclerc.

Zaterdag kwalificatie

Zaterdag volgen de derde training en de kwalificatie voor de race van zondag. De Grote Prijs van Groot-Brittannië is de twaalfde race van het jaar. Verstappen leidt het kampioenschap met 237 punten. Charles Leclerc (Ferrari) staat tweede met 156 punten.