Max Verstappen start onwennig vanaf P2: 'Niet makkelijk om in te halen hier'
i

Getty Images

Max Verstappen start onwennig vanaf P2: 'Niet makkelijk om in te halen hier'

Rick Kraaijeveld • 11:29, 23-07-2023 / Laatste Update: 23:58, 08-01-2024

Max Verstappen start zondagmiddag vanaf P2 in de Grand Prix van Hongarije. Dat is iets wat al even een tijdje geleden is voor Verstappen. Lewis Hamilton staat op P1 na een spannende kwali. De vraag komt dus gelijk naar boven: gaat hij Verstappen weer voor blijven?

Het antwoord op die vraag zijn beide coureurs niet zo zeker over. Hamilton bleef in de voorbereiding met de pers op de GP van zondag bescheiden: "We hebben geen slechte auto en zijn op racesnelheid. Ik denk alleen dat Red Bull een klein beetje, een beetje veel sneller waren dan wij. Als ik positie kan houden, kan ik misschien voor een zege vechten maar het podium zou al mooi zijn", liet de Brit weten.

Verstappen

Hamilton wilde dus niet echt uit de hoogte gaan doen, ook omdat hij weet dat als het eenmaal loopt bij Red Bull, het dan ook écht loopt. Verstappen is er alleen allemaal niet zo zeker van. "Ik heb alleen maar softs gebruikt deze training, dus dat is niet representatief hoe het morgen gaat", waarmee hij het snelheidsargument van Hamilton finaal de grond in boort.

"Ik verwacht wel dat wij snel zijn, maar het is ook niet makkelijk om in te halen hier in Hongarije. Zeker als het verschil in snelheid niet groot is."

Ook Norris wordt genoemd als een outsider, in ieder geval om het Verstappen moeilijk te maken. Hij start vanaf P3 en haalde op Silverstone ook gelijk Verstappen in. Als dat weer kan gebeuren in Hongarije kan het een spannende GP worden.

Viaplay

De GP van Hongarije start om 15.00 uur en is te zien op Viaplay. De voorbeschouwing van de GP is 13.55 uur.