Max Verstappen vindt ontslag van Michael Masi compleet onacceptabel: 'Ongelofelijk'
i

AFP

Max Verstappen vindt ontslag van Michael Masi compleet onacceptabel: 'Ongelofelijk'

Martijn Baars • 14:51, 24-02-2022 / Laatste Update: 01:22, 12-12-2023

Na de spraakmakende laatste race van vorig Formule 1-seizoen moest wedstrijdleider Michael Masi vertrekken. "Compleet onacceptabel”, oordeelde Max Verstappen donderdag tegen het AD.

De wereldkampioen was opvallend uitgesproken toen het ontslag van Australiër Michael Masi aan bod kwam bij de testdagen in Barcelona. "Het voelt niet correct”, begon Max Verstappen. "Die man deed z’n uiterste best, net als iedereen in deze sport. Daarom voelt het heel oneerlijk wat er gebeurd is. Hij is gewoon onder een bus gegooid."

'Moet je je eens voorstellen'

En dat door de sportleiding die zelf een situatie gecreëerd heeft, waardoor Masi amper zijn werk ongestoord uit kon voeren. Verstappen: "Moet je je eens een andere sport inbeelden waar een scheidsrechter de hele tijd in z’n oor geschreeuwd wordt door een coach: penalty, gele kaart etc.. Dat is in beginsel al fout, dat teambazen in z’n oor konden schreeuwen. Michael moest de beslissingen maken. En de mensen die hem hebben ontslagen, hebben dat zelf toegestaan.”

Appje naar Masi

Verstappen stuurde Masi onlangs al een berichtje om zijn steun te betuigen. "Onacceptabel en ongelofelijk wat er met hem gebeurd is. Ik voel erg met Michael mee. Dit was niet het juiste besluit."