Nog betere weersvoorspelling voor Verstappen: alle dagen goede kans op regen in Zandvoort
i

Getty Images

Nog betere weersvoorspelling voor Verstappen: alle dagen goede kans op regen in Zandvoort

Eimert Pruis • 17:59, 24-08-2023 / Laatste Update: 18:15, 11-12-2023

Op alle drie de dagen van het Grand Prix-weekend in Zandvoort is er kans op buien. Op zondag zijn buien vlak voor en tijdens de Formule 1-race goed mogelijk, voorspelt Weeronline.

Vrijdag worden er in het zuiden, midden en oosten van het land fikse regen- en onweersbuien verwacht. In Zandvoort kan het af en toe regenen en is het veelal bewolkt met weinig zon en 22 graden. De kans dat het onweert boven het circuit, waar vrijdag de 1e vrije trainingen plaatsvinden, is een stuk kleiner dan in het binnenland.

Flinke wind en goede kans op regen tijdens race

Volgens het weerbureau is er zaterdag zowel bij de 3e vrije training als bij de kwalificatie kans op buien, waarbij het langdurig kan regenen. De kans op onweer in Zandvoort is 5 procent. De middagtemperatuur komt uit op 20 graden bij een matige en soms vlagerige zuidwestenwind. Zondag wordt het maximaal 19 graden en staat er een stevige wind uit het westen (windkracht 4 tot 5). Deze wind vanaf de Noordzee brengt buien met zich mee. Deze duren maar kort en kunnen voor en tijdens de race vallen. Na de buien laat ook de zon zich zien.