Nyck de Vries krijgt flinke tik na: coureur moet tonnen betalen na verloren rechtszaak
Nyck de Vries als Formule 1-coureur van AlphaTauri. © Pro Shots

Nyck de Vries krijgt flinke tik na: coureur moet tonnen betalen na verloren rechtszaak

09:03, 02-02-2024 / Laatste Update: 09:05, 02-02-2024

Een flinke klap voor coureur Nyck de Vries. De Nederlander moet van de rechter een enorm bedrag terugbetalen aan de vastgoedondernemer Jeroen Schothorst. Het gaat om meer dan 250 duizend euro.

Schothorst had de rechtszaak een jaar geleden aangespannen tegen De Vries, die toen aan de vooravond stond van zijn avontuur bij AlphaTauri in de Formule 1. Investrand, een investeringsmaatschappij van Schothorst, leende De Vries in 2018 namelijk een bedrag van 250 duizend euro. De coureur hoefde dat bedrag niet terug te betalen als hij voor het einde van 2022 niet actief zou zijn in de Formule 1.

De Vries kreeg pas in 2023 een vast stoeltje en vond dus dat hij niets hoefde terug te betalen. Schothorst was het daar niet mee eens, want De Vries reed in 2022 als invaller de Grand Prix van Italië namens Williams. 

Uitspraak

De rechtbank in Amsterdam heeft Schothorst nu gelijk gegeven en dat betekent dat De Vries een flink bedrag moet ophoesten. De 28-jarige coureur moet het volledige bedrag terugbetalen en daar komt ook nog eens rente bovenop. Daarnaast moet hij ook nog eens de helft van al zijn inkomsten in de Formule 1 moeten betalen. Daar zit dus zijn salaris bij AlphaTauri in.

Schothorst reageerde tegen De Telegraaf op de uitspraak: "Ik ben blij dat we in het gelijk zijn gesteld, al betreur ik dat het nodig was. We hadden liever een regeling getroffen, maar dat werd door Nyck en zijn advocaat afgewezen. Desondanks wens ik hem alle succes toe. We hebben hem ondersteund toen niemand dat meer wilde."

Mislukt avontuur

De Vries presteerde in die race als invaller bij Williams zo goed dat AlphaTauri overtuigd raakte van zijn kwaliteiten en hem een stoeltje gaf voor 2023. Dat avontuur eindige al heel snel. De Vries werd al na tien races ontslagen bij AlphaTauri. Zijn vervanger was Daniel Ricciardo. 

De Nederlander rijdt sinds dit seizoen in de Formule E, in die klasse werd hij in 2021 al eens wereldkampioen. De Vries pakte twee jaar daarvoor al de wereldtitel in de Formule 2.