Ocon: 'Geef mij dezelfde auto en ik strijd met Verstappen om de wereldtitel'
i

Getty Images

Ocon: 'Geef mij dezelfde auto en ik strijd met Verstappen om de wereldtitel'

Brian Vesseur • 23:03, 21-06-2023 / Laatste Update: 03:05, 12-12-2023

Esteban Ocon is érg zelfverzekerd (en dat moet ook, als Formule 1-coureur). De Fransman van Alpine denkt dat hij met Max Verstappen om de wereldtitel zou kunnen strijden, als hij in een even snelle auto zou rijden.

Tegen DAZN zegt hij: "Natuurlijk zie ik mezelf vechten met Verstappen voor een wereldtitel als we dezelfde auto hadden. Nu doet hij fantastisch werk, hij domineert met Red Bull."

LEES OOK: Waanzinnig: Max Verstappen ligt op koers om 70 jaar oud record te verbreken

Ocon vs. Verstappen in Formule 3

In 2014 reden Ocon en Verstappen tegen elkaar in de Formule 3. Niet Verstappen, maar Ocon pakte toen het kampioenschap. In de Formule 1-podcast Beyond The Grid zei Ocon eens: "Ik wist hoe hard hij kon knokken en hoe sterk hij is wat betreft de snelheid, maar hij was met alle respect ook heel vaak niet constant. Hij kon soms zomaar een race laten vallen en geen punten scoren. Ik won het kampioenschap omdat ik altijd punten pakte."

Brazilië

Het bekendste moment tussen Ocon en Verstappen was in Brazilië. Verstappen reed toen aan kop van de race, terwijl Ocon meer dan een rondje achter lag. De Fransman zette nieuwe banden onder zijn auto en wilde de Nederlander vervolgens unlappen. Dat ging niet goed: Ocon tikte Verstappen van de baan. Na de race kwam de 2-voudig wereldkampioen fysiek verhaal halen.