Toto Wolff verwacht dit jaar geen motorische gridstraf voor Lewis Hamilton: 'Het ziet er goed uit'
i

Getty Images

Toto Wolff verwacht dit jaar geen motorische gridstraf voor Lewis Hamilton: 'Het ziet er goed uit'

Bart van der Wijst • 15:36, 25-09-2021 / Laatste Update: 20:26, 13-12-2023

Max Verstappen begint zondag als allerlaatste aan de Grand Prix van Rusland. Dat heeft natuurlijk te maken met het feit dat de Nederlander aan zijn 4e motor van het huidige seizoen begint. Lewis Hamilton lijkt er zonder motorische gridstraf vanaf te komen dit jaar, dat denkt Toto Wolff.

"Op dit moment ziet het er goed uit. We bekijken de huidige motoren nauwgezet om te zien of er zich betrouwbaarheidsproblemen voordoen. Maar momenteel is dat niet het geval", sprak de teambaas tegenover Motorsport.

Geen plannen

Verstappen moet zijn motor verwisselen omdat er eentje onbruikbaar is geworden na de beuk die hij kreeg van Hamilton tijdens de Grand Prix van Groot-Brittannië. Hij besloot om hem in Sochi maar te vervangen nadat hij een gridstraf van 3 plekken kreeg na de Grand Prix van Italië. Die keuze begrijpt Wolff.

"Als je er een weekend compleet niet bij zit of toch al achteraan staat door een ongeluk, dan kun je er makkelijk een motorische gridstraf bij pakken. Maar uit voorzorg een nieuwe motor steken en daarmee een gridstraf incasseren, nee, dat zijn we niet van plan", aldus de grote baas. "We krijgen hier inderdaad een mooie kans voorgeschoteld. Als alles volgens plan verloopt, dan starten we vooraan en kunnen we hopelijk veel punten verzamelen."