Video | Sergio Pérez maakt extreme klapper in Monaco door touch Kevin Magnussen
Sergio Pérez schrikt na een flinke crash. © Getty Images

Video | Sergio Pérez maakt extreme klapper in Monaco door touch Kevin Magnussen

15:09, 26-05-2024 / Laatste Update: 16:08, 26-05-2024

Sergio Pérez heeft bij de start van de Grand Prix van Monaco een extreme klapper gemaakt. De Red Bull-coureur startte achterin en werd bij de start getoucheerd door Kevin Magnussen. Daardoor spinde de auto van de Mexicaan.

De bolide van Pérez slingerde heen en weer en werd helemaal ineengevouwen. De Mexicaan zelf lijkt er wonderwel zonder kleerscheuren van af te komen. Pérez kon ook niets aan de klapper doen. Hij werd van achteren geraakt en had niet door dat Magnussen niet van z'n gas ging.

Dit waren de hoogtepunten van de Grand Prix van Monaco

26 mei 2024, 17:51

Sergio Pérez zorgde direct aan het begin van de Grand Prix van Monaco voor de opvallendste actie. De Mexicaanse coureur zag zijn auto in honderden stukken vliegen. Alleen het geraamte van de Red Bull was nog over.

Beelden crash Pérez en Magnussen bij GP Monaco

Moet Magnussen vrezen voor schorsing?

Kevin Magnussen moest net als zijn ploeggenoot Nico Hülkenberg helemaal achterin starten. Zij maakten tijdens kwalificatie namelijk gebruik van een illegaal DRS-systeem. Vanuit achteren ging Magnussen als een gek van start en dat levert weer hoofdbrekens op voor de jury.

Magnussen is al de badboy van de grid. Hij heeft al zoveel strafpunten (tien) verzameld dat hij moet vrezen voor een schorsing. De verwachting was dat hij er minstens elf nu heeft en dus de volgende Grand Prix niet mag starten. Toch heeft de FIA (autosportfederatie) het ongeval als een race-incident beschouwd. Daardoor kan Magnussen toch goed wegkomen.