Vrije training 2 in Hongarije: wederom Forza Ferrari! Leclerc zet snelste tijd neer
i

GettyImages

Vrije training 2 in Hongarije: wederom Forza Ferrari! Leclerc zet snelste tijd neer

Rick Kraaijeveld • 20:02, 29-07-2022 / Laatste Update: 18:37, 07-01-2024

Op de Hungaroring stonden de bolides klaar voor de 2e vrije training van de vrijdag. Carlos Sainz was de snelste bij de 1e training, maar nu was dat zijn teamgenoot Charles Leclerc met 1.18.445. Verstappen zat er maar iets meer dan 2 tiende achter, maar moest genoegen nemen met een 4e plek. De gebeten hond deze training was team Mercedes.

Vrijwel alle coureurs startten de vrije training op mediumbanden, althans, de mannen bovenin wel. Het was bloedheet en iedereen begon dus vrij rustig. Verstappen moest het doen met een 3e plek, mede omdat hij een langere stint op zijn mediums neerzette.

1e glijder van het weekend

Na 20 minuten stond Alexander Albon ineens naast de kant. Hij was uitgeschoten in bocht 1 toen de achterkant omsloeg, en daarmee was zijn setje banden direct naar de Filistijnen. Hij was niet tevreden over zijn banden: 'ze zijn vierkant', riep hij naar zijn team.

Softs doen het

Waar iedereen nog op mediums zat, vond Lando Norris het na een half uur wel welletjes. Hij pakte de softs en zette daarmee direct de snelste tijd neer. Beide Ferrari's en Verstappen hadden nog altijd de mediums, dus kon Norris even van de 1e plek genieten. Inderdaad, even, want Leclerc pakte met zijn 1e rondje op de zachtste banden 2 tiende op Norris.

Verstappen ook op de softs

Leclerc had nog niet de tijd verbeterd of Verstappen ging ook met softs de baan op, maar hij achter de Ferrari's en Norris. Mercedes had trouwens wel last van de softs, zowel Russell als Hamilton kwamen niet normaal door bocht 1, elke keer blokkeerden de wielen. Hamilton zei later zelfs: "Hier valt niet mee te rijden, hij is totaal niet stabiel."

Leclerc naar binnen

Leclerc moest even naar binnen, hij had moeite met de downforce en toen hij binnenkwam werd duidelijk dat de banden niet helemaal lekker meer waren bij de Ferrari-coureur. Terwijl Leclerc naar binnen ging, pakte Verstappen mediumbanden en deed elke coureur het rustig aan. Rondetijden werden niet echt verbeterd in de laatste 20 minuten.

Einde

Daarmee eindigt Leclerc op plek 1 bij VT2 en mag zijn ploeggenoot de 3e plek bekleden. Andermaal is Ferrari dus de snelste in Hongarije. Verstappen moet genoegen nemen met plek 4 door de verrassing van Norris met zijn McLaren.