Nyck de Vries maakt onverwachte pitstop op de snelweg en strandt in Italiaans dorpje

18 mei 2023

Getty Images
nyck-de-vries-f-1-grand-prix-emilia-romagna-italie-overstromingen

Nyck de Vries heeft alsnog een bijzondere rit gereden in Italië. Niet op circuit Imola maar gewoon op de snelweg in oost-Italië. Precies waar het noodweer was. Daardoor kon hij zijn hotel niet bereiken en zat hij vast in een klein dorpje met een volgeboekt hotel. Problemen dus!


Formule 1-coureur De Vries moest voor marketingzaken richting een stad genaamd Faenza en was daarnaartoe onderweg toen het noodweer uitbrak. Vanaf toen begon de ellende. "Terugkeren naar de snelweg was geen optie meer", zei de Nederlander op Instagram. Een monteur van McLaren hielp De Vries uit de brand. "Hij was zo vriendelijk om mij zijn kamer te geven."

Verkassen
Maar daar viel hij van de regen in de drup. "De volgende ochtend veranderde de lobby van het hotel in een noodopvang voor mensen die ‘s nachts uit hun huizen moesten vluchten", vertelde De Vries. Dus was het weer tijd om zijn biezen te pakken, de GP was immers toch al afgelast op dat moment.

Door de bergen
"Mijn enige weg naar huis vond ik via Firenze", legde hij uit. "Na een avontuurlijke rit door de bergen, dankzij de hulp van de lokale mensen en autoriteiten in verschillende dorpen, kwam ik uiteindelijk veilig thuis. Het was echt hartverwarmend om te zien hoe zovelen naar elkaar omkeken", schreef hij.

Italië is al dagen in de ban van de overstromingen in Emilia-Romagna. De hevige regenval in de regio zorgt voor veel chaos en ravage. Voornamelijk het oosten van Italië wordt geteisterd door dit weer. De GP van Emilia-Romagna zou eigenlijk dit weekend plaatsvinden in Monza, maar is vanwege deze omstandigheden afgelast.