Red Bull is nog altijd niet tevreden over Tsunoda en geeft hem streng schema

8 juni 2021

Pro Shots

Yuki Tsunoda pakte tijdens de GP van Azerbeidzjan voor de tweede keer in zijn pas jonge Formule 1-carrière punten voor de WK-stand. De jonge Japanner van AlphaTauri werd 7e in Baku, maar dat is voor grote baas Red Bull nog niet genoeg. Volgens Motorsport.com is Tsunoda onder een streng schema gezet.


Red Bull heeft hem van Engeland naar Italië gehaald om dicht in de buurt van de fabriek te zitten. Daar moet hij de komende tijd veel meer aandacht aan de engineers geven. Baas Franz Tost gaat hem begeleiden. "Zijn dagelijkse routine is best makkelijk", vertelt Tost. "Hij moet rond 9.00 uur in de sportschool zijn, tot een uurtje of 9.30, 10.00. Daarna zit hij van 10.30 tot 11.30, 12.00 uur samen met zijn engineers. Vervolgens heeft hij aan het begin van de middag Engelse les.”

'Simpel'
Maar dan zit de dag er nog niet op. "Daarna zal hij opnieuw samen zijn met zijn engineers en mag hij nog een keertje naar de sportschool, waar hij nog eens 2 uur zal trainen. Daarna zou hij naar bed moeten gaan. Simpel."

'Dit is wel goed voor mij'
Tsunoda reageert begripvol op de nieuwe situatie. "Ik kreeg het te horen toen ik in Monaco was, volgens mij was het op de zaterdag. Eigenlijk na mijn crash in VT2, dat was niet goed. Ik denk ook niet dat Red Bull blij was. Een grote verandering is wel goed voor mij denk ik. Mijn laatste 3, 4 races waren namelijk niet goed en er moest iets veranderen. Monaco was niet leuk, maar zo is het nu eenmaal. Vooral de meeting met de engineers is goed omdat ik zo de auto beter kan begrijpen."