Constructeurstitel: op deze manier wordt Red Bull Racing wereldkampioen in Japan

19 september 2023

Getty Images
red-bull-racing-wereldkampioen-japan-constructeurstitel

Red Bull Racing kan de wereldtitel pakken in Japan! Het kón al in Singapore, maar dat was een bijna onmogelijke taak. Op het circuit van Suzuka is de kans een stuk groter dat het team van Max Verstappen de constructeurstitel pakt. Check hier wat er moet gebeuren voor Red Bull om wereldkampioen te worden in Japan.


Zo wordt Red Bull wereldkampioen in Japan


Het gat moet ná de GP van Japan 309 punten zijn om wereldkampioen te worden. Momenteel is het gat met Mercedes 308 punten. Lang verhaal kort: Verstappen en Sergio Pérez moeten 1 punt meer pakken op Suzuka dan George Russell en Lewis Hamilton. Oh ja, en Ferrari mag niet meer dan 21 punten méér pakken dan Red Bull in Japan.

LEES OOK: Géén tweede wereldkampioenschap in Japan: Max Verstappen moet sowieso nog 1 GP wachten

Als een van de Red Bull-coureurs wint én de snelste raceronde rijdt en de andere coureur op P9 of hoger eindigt, is het wereldkampioenschap sowieso een feit. Anders werkt 2 keer boven Mercedes eindigen natuurlijk ook uitstekend.

Red Bull
Verstappen en Pérez wonnen tot nu toe alle races op eentje na. Alleen Carlos Sainz van Ferrari won - afgelopen weekend in Singapore - ook een Grand Prix. Vorig jaar pakte Red Bull de constructeurstitel in de Verenigde Staten.

GP van Japan
De race in Japan is helaas verschrikkelijk vroeg voor ons Nederlanders. Alle tijden vind je hierrr.