Strijd buiten het circuit gaat verder: Red Bull protesteert tegen de achtervleugel van Mercedes

19 november 2021

Getty Images

Red Bull-teambaas Christian Horner weet het zeker: de achtervleugel van de Mercedes-auto buigt door. En mede daarom zijn ze zo snel, de afgelopen weken in Mexico en Brazilië. Hij zegt dat hardop zodat Mercedes er wat aan gaat doen. Al doen ze dat niet, dan klopt Horner aan bij de FIA.


Op de persconferentie in aanloop naar de Grand Prix van Qatar zegt Horner: "Is onze eigen auto in lijn met het reglement? Absoluut. Plaatsen we vraagtekens bij de topsnelheid van Mercedes sinds Boedapest en meer specifiek in de laatste paar races? Absoluut."

Agentje spelen
"We verwachten dan ook dat de FIA er als politieagent van deze sport voor gaat zorgen dat alle auto's volledig in lijn met het reglement zijn", gaat Horner verder. "We willen absoluut een fair gevecht hebben in deze laatste races en willen dat de beslissing op de baan valt, niet met een protest na afloop."

'Veel op het spel'
Horner wil een eerlijk speelveld: "Wij willen er zeker van zijn dat de auto's voorafgaand aan deze slotraces gedegen zijn gecheckt en dat ze volledig in lijn met het reglement zijn. Er staat namelijk veel op het spel."