Viaplay zou bij Ziggo en KPN weleens goedkoper aangeboden kunnen worden

8 december 2021

Getty Images

Viaplay heeft woensdag zijn plannen voor de Nederlandse markt toegelicht. Nu weten we de maandprijs van de streamingdienst, op welke dag de zender (of eigenlijk app) in de lucht gaat en hoe de nieuwe F1-stemmen over hun job denken.


Om nog even terug te komen op de prijs: die is 13,99 euro per maand. Althans: als je direct bij Viaplay een abonnement afsluit. Maar als je klant bent van pakweg Ziggo of KPN, dan kun je de dienst ook afnemen via die providers. Mogelijk betaal je dan minder per maand!

Ziggo
Ziggo schrijft: "Viaplay heeft bekend gemaakt dat het streamingabonnement €13,99 gaat kosten. De prijs van dit abonnement voor Ziggo-klanten is op dit moment nog niet bekend. Zodra we meer details hebben zullen we dit uiteraard met onze klanten delen."

KPN
En KPN meldt: "Met Viaplay bij KPN wordt het nog leuker om entertainment op een voordelige manier te combineren. Daarover vertellen we binnenkort meer."

Korting
Dat zijn inderdaad geen harde beloftes dat Ziggo en KPN een lagere prijs gaan aanbieden. Maar het lijkt er wel sterk op, vinden de experts van GoStreaming. Want als ze 13,99 E/M zouden hanteren, hadden ze dat meteen kunnen vertellen.

Bovendien krijgen KPN-klanten 5 euro per maand entertainmentkorting op extra tv-pakketten, zoals Netflix en Spotify. Dus zo zou de Viaplay-prijs kunnen uitkomen op 8,99 euro per maand.