Nederlandse hockeysters nemen leiding in Pro League: Nieuw-Zeeland weggespeeld

Rick Kraaijeveld • 22:30, 24-06-2023 / Laatste Update: 02:18, 12-12-2023

De Nederlandse hockeysters hebben een puike overwinning neergezet. Ze hebben met 4-1 gewonnen van Nieuw-Zeeland en pakken daarmee de leiding in de Pro League. In Amstelveen waren de dames van bondscoach Paul van Ass ijzersterk.

Al in de 1e minuut was het raak voor de hockeysters: Frédérique Matla was de gelukkige die zo vroeg scoorde. Na 20 minuten stond het al 3-0 voor Nederland door Pien Dicke en Marente Barentsen. Marijn Veen deed er nog een schepje bovenop na rust. Nieuw-Zeeland zag het al niet meer zitten, maar toch was daar Hannah Cotter, zij redde de eer voor haar land.

Haast onoverwinnelijk

De Nederlandse hockeysters zijn niet normaal bezig. Van de 12 wedstrijden in de Pro League, hebben zij er al 11 gewonnen. Er werd alleen gelijkgespeeld tegen Australië. Daarmee staan zij terecht bovenaan. De prestatie wordt nog knapper; Nederland staat bovenaan met 34 punten, dus uit 12 wedstrijden. Dit terwijl Argentinië en Australië met 32 en 31 punten volgen. Saillant detail: zij speelden al 16 keer. Nederland dus pas 12.