🎥 | Banken bestormen het veld na pitch op het lichaam van José Adolis García

Bart van der Wijst • 14:35, 21-10-2023 / Laatste Update: 18:43, 04-01-2024

De hel brak afgelopen nacht los bij het duel tussen Texas Rangers en Houston Astros. Bryan Abreu, pitcher van de bezoekende ploeg, gooide de bal (zo leek het) bewust op het lichaam van José Adolis García. Adolis was daar natuurlijk niet van gediend en leek op zoek naar ruzie. Beide banken zagen dat aankomen en bestormden het veld. Bekijk de ouderwetse scrimmage hierboven.

Het incident gebeurde in de 8e inning. Even daarvoor sloeg Abreu met een homerun maar liefst 3 man binnen en bracht hij zijn team op een 4-2-voorsprong. Alles leek dus de goede kant op te gaan voor de Rangers, maar de vechtpartij bracht juist vuur bij de tegenstander.

Comeback

In de laatste inning maakte de Astros maar liefst 3 runs, waardoor zij met 5-4 wonnen. Houston heeft zondag aan een overwinning in eigen huis genoeg om de World Series te bereiken, ze staan met 3-2 voor in de American League Championship Series. Aan de andere kant vechten Arizona Diamondbacks en Philadelphia Phillies om een plekje in de finale van het MLB-seizoen.

Houston Astros won in 2017 en 2022 de World Series. Vorig jaar versloegen ze de Phillies met 4-1. Voor de titel uit 2017 kreeg Houston een recordboete, omdat ze gebaren tussen pitchers en catchers van andere teams opnamen.