🎥 | Dikke paniek in MLB-stadion nadat er schoten worden gelost in nabijgelegen straat

Bart van der Wijst • 21:01, 19-07-2021 / Laatste Update: 14:43, 05-01-2024

De MLB-wedstrijd tussen San Diego Padres en Washington Nationals werd zaterdagavond verstoord door een vuurgevecht. Dat gebeurde buiten het stadion, maar door de harde knallen schoot iedereen in Nationals Park in de paniekmodus. Aanwezigen vluchtten gelijk naar veilige plekken.

Het was in eerste instantie onduidelijk of de schoten van binnen het stadion kwamen, dat bleek na onderzoek van de politie uiteindelijk niet het geval. Toch werden spelers, fans, familieleden en coaches naar veilige plekken gestuurd.

Gewonden

Het incident gebeurde nadat de 6e inning klaar was. Auto's die door de nabijgelegen straten scheurden schoten op elkaar. Fernando Tatis Jr, speler van de Padres, handelde snel en zorgde ervoor dat veel aanwezigen in veiligheid konden worden gebracht. Tatis zorgde er onder andere voor dat de poorten richting de dug-outs opengingen zodat mensen daar konden schuilen.

Nadat de schoten klonken, begonnen ook veel mensen het stadion uit te rennen. De wedstrijd werd uiteindelijk stilgelegd (8-4 voor San Diego Padries) waarna de mensen naar huis gingen. Onderzoek van de politie wees uit dat het om een vuurgevecht tussen 2 auto's ging en dat daarbij 4 gewonden zijn gevallen. Eén supporter die de wedstrijd had bezocht was aan het wachten op een Uber toen zij geraakt werd door een kogel. Daarbij liep ze een schaafwond op, aldus ESPN.