Groter dan het contract van Mbappé en Messi: het contract voor honkballer Shohei Ohtani is het grootste ooit
i

ANP

Groter dan het contract van Mbappé en Messi: het contract voor honkballer Shohei Ohtani is het grootste ooit

Joris Kaper • 11:14, 10-12-2023 / Laatste Update: 11:58, 07-01-2024

Honkballer Shohei Ohtani tekende dit weekend een contract bij MLB-club Los Angeles Dodgers. En niet zomaar een contract, nee: het is het grootste contract ooit in de sport! Ohtani gaat namelijk 700 miljoen dollar (650 miljoen euro) verdienen, verspreid over 10 jaar.

Het contract is daarmee groter dan het contract van Lionel Messi bij FC Barcelona tussen 2017 en 2021. En mocht Kylian Mbappé zijn contract bij PSG verlengen tot 2025, dan haalt hij de 700 miljoen dollar ook niet. Overigens is het lastig vergelijken, want Cristiano Ronaldo verdient bijvoorbeeld 200 miljoen euro per jaar bij Al Nasr. Dat contract gaat echter over een slordige 400 miljoen euro voor de duur van 2 jaar.

Keuzestress

De 29-jarige Ohtani was transfervrij en kon naar zo'n beetje elke honkbalclub die hij maar wilde: de Chicago Cubs, Toronto Blue Jays, New York Yankees, San Francisco Giants.. Maar dat werden dus de LA Dodgers.

"Aan alle fans en iedereen die betrokken is bij de honkbalwereld: mijn excuses dat het zo lang heeft geduurd voordat ik tot een beslissing kwam", zo schrijft Ohtani op Instagram. "Ik heb besloten om de Dodgers als mijn volgende werkgever te kiezen. Ik beloof dat ik altijd zal doen wat het beste is voor het team."

Van Angels naar Dodgers

Ohtani sloeg dit jaar 44 homeruns en 95 RBI's in dienst van de LA Angels. Ook stal hij 20 honken. De Japanner is een dual threat: hij kan niet alleen goed slaan, maar is ook een van de beste pitchers in de MLB.