Honkballer Bauer voor 2 jaar geschorst na onderzoek MLB naar beschuldigingen seksueel geweld
i

ANP

Honkballer Bauer voor 2 jaar geschorst na onderzoek MLB naar beschuldigingen seksueel geweld

admin • 12:17, 30-04-2022 / Laatste Update: 23:03, 07-01-2024

De Amerikaanse honkballer Trevor Bauer van de Los Angeles Dodgers is voor 2 jaar geschorst door de Amerikaanse honkbalbond, de Major League Baseball (MLB). De bond besloot dat in verband met beschuldigingen van seksueel en huiselijk geweld tegen Bauer, ondanks dat hij daarvoor nooit strafrechtelijk is aangeklaagd.

Een commissaris van de bond kondigde in een verklaring de schorsing aan, waarin hij zei dat het besluit was genomen na 'uitgebreid onderzoek'. Bauer was in juli 2021 al op non-actief gezet door zijn club, toen een vrouw uit Californië beweerde dat hij haar seksueel had misbruikt en mishandeld.

Verklaring

In de verklaring liet de leiding van de Dodgers weten "al dit soort aantijgingen zeer serieus te nemen. Wij keuren huiselijk geweld of seksueel misbruik af", aldus de honkbalploeg. "We hebben vanaf het begin volledig meegewerkt aan het onderzoek van de MLB. En we staan ​​volledig achter het beleid van MLB wat betreft huiselijk geweld, seksueel geweld en kindermishandeling. We begrijpen dat Bauer het recht heeft om in beroep te gaan tegen deze beslissing. Daarom zullen we geen commentaar geven totdat het proces is voltooid."

In beroep

Bauer liet direct na het bericht van de MLB en zijn club weten in beroep te gaan tegen zijn straf. De pitcher van de LA Dodgers is sinds 2012 actief als profhonkballer.