🎥 | LA Dodgers-fans gooien prullenbakken op het veld uit protest tegen Houston Astros

Trevor Wagener • 18:03, 04-08-2021 / Laatste Update: 03:16, 07-01-2024

Het was niet bepaald gezellig op de tribunes bij het MLB-duel tussen de LA Dodgers en Houston Astros. Supporters van de Dodgers gooiden een paar keer met prullenbakken. De bakken belandden op het speelveld en het spel werd meerdere keren onderbroken.

Ook werden de spelers en fans van de Astros uitgejoeld en -gescholden. De achterliggende reden hiervan is het grote 'sein schandaal' dat de competitie al ruim een jaar bezighoudt. De voorbije jaren hielden de Astros zich niet bepaald aan de regels. Sterker nog: ze maakten zich schuldig aan sportieve spionage.

Schandaal

Zo plaatsten zij bij hun wedstrijden meerdere verborgen camera's. Dit had als doel om zo de geheime tekens van de tegenpartij te kunnen ontrafelen, zonder dat de tegenstander wist dat hun tactiek bekend was. Doordat er vorig jaar vanwege de coronapandemie geen fans in de stadions aanwezig mochten zijn, namen de Dodgers-fans het ervan.

Bij de 1e ontmoeten was het gelijk raak. Spelers werden uitgescholden en uitgejouwd en ook werd er dus gegooid met prullenbakken.

Another trash can was thrown on the field during tonight's Astros-Dodgers game, this time during Altuve's 2nd AB. pic.twitter.com/PQO4KAdOsj

— FOX Sports: MLB (@MLBONFOX) August 4, 2021