🎥 | Kenley Jansen helpt honkballers LA Dodgers aan plaats in play-offs

Trevor Wagener • 11:26, 07-10-2021 / Laatste Update: 15:51, 07-01-2024

Kenley Jansen, lekker bezig! De honkballer heeft Los Angeles Dodgers aan een plek in de 1e ronde van de play-offs in de Major League geholpen. De 34-jarige Antilliaanse pitcher, international van het Nederlandse koninkrijksteam, verscheen in de zogenaamde wildcardgame tegen St. Louis Cardinals in de 9e inning op de heuvel bij een stand van 1-1. Hij gooide zonder al te veel problemen 3 man uit, waarna de Dodgers de winst pakten dankzij een homerun van Chris Taylor: 3-1.

De ploeg uit LA is de titelverdediger in de MLB. Vorig jaar wonnen de Dodgers in de World Series met 4-2 van Tampa Bay Rays. In 2017 en 2018 verloor Jansen met zijn ploeg de grote finale. De honkballer van Curaçao is de vaste 'closer' van de Dodgers en komt normaal gesproken pas in de laatste inning in het veld om wedstrijden te beslissen.

LA Dodgers gaat het in de 1e ronde van de play-offs (best-of-five) in de National League opnemen tegen San Francisco Giants. Het wordt de 1e keer dat de 2 rivalen elkaar treffen in de play-offs. De Dodgers willen hun titel prolongeren. De laatste club die dat lukte, was New York Yankees dat in 1998, 1999 en 2000 de World Series won.

'Nederlands' succes

Xander Bogaerts hielp Boston Red Sox dinsdag al aan een plek in de play-offs van de American League. Met een homerun leidde de Arubaan de zege op New York Yankees in de wildcardgame in (6-2).