🎥 | Yankee-fan geeft bal terug nadat hij Aaron Judge's 60ste homerun ving

Trevor Wagener • 14:48, 22-09-2022

New York Yankees-vedette Aaron Judge sloeg in het gewonnen duel met Pittsburgh Pirates (9-8) alweer zijn 60ste (!) homerun in 1 seizoen. Hierdoor was hij nog 1 'homer' verwijderd van het aloude record van Babe Ruth, die ooit 61 homeruns sloeg in 1 seizoen. Fan Mike Kessler was de gelukkige die de bal van Judge 60ste ving in de 9e inning, al ging dat niet van harte.

Judge sloeg later nóg 2 homeruns in het Yankee Stadium, wat hem sowieso het Amerikaanse record opleverde. Zijn 60ste van het seizoen was wel een heel bijzondere, wisten ook de toeschouwers. Op beelden is te zien hoe men in het publiek een ongekend groot hoopje mensen maakt op het moment dat de bal de tribune in vloog. Men wilde koste dat het kost de bal in bezit krijgen, maar Kessler liet hem niet los.

Rechtmatige eigenaar

Sterker nog: de 20-jarige honkbalfan was helemaal niet van plan de bal bij zich te houden. Hoewel Kessler er online makkelijk tussen de - ja, echt - 50.000 en 500.000 dollar voor kon krijgen, wilde hij hem na afloop 'gewoon' teruggeven aan Judge.

En zo geschiedde: Kessler gaf de bal terug aan Judge en hoefde daar eigenlijk niets voor terug. Judge kon dat laatste niet laten gebeuren en gaf Kessler en zijn vrienden gesigneerde ballen mee en maakte met hen een groepsfoto. Ook kreeg Kessler een gesigneerde knuppel en een foto met Judge samen.