🎥 | Boze MLB-fans krijgen tijdens protest hulp van aanhang aartsrivaal: 'Verkoop het team!'

Trevor Wagener • 20:03, 26-07-2023 / Laatste Update: 09:29, 12-12-2023

Bijzondere beelden uit de MLB: dinsdag speelden de absolute aartsrivalen Oakland Athletics en San Francisco Giants (1-2) tegen elkaar in het Oracle Park-stadion, maar werd de show op de tribunes gestolen. Giants-supporters besloten de door hun normaal gesproken 'gehate' rivalen een hart onder de riem te steken door een ingezet liedje spontaan keihard mee te blèren. Het merkwaardige fenomeen ging meteen rond op social media.

Wat is er aan de hand? Athletics-eigenaar John Fisher heeft al langer plannen om het honkbalteam te laten verhuizen, zoals wel vaker met belanghebbende sportorganisaties op de hoogste Amerikaanse niveaus gebeurt.

De zakenman wil A's verplaatsen van de Bay Area naar Las Vegas, een kleine 700 kilometer verderop. Athletics-fans lieten dinsdagavond andermaal hun onvrede blijken over Fishers plannen en kregen steun van de aanwezigen Giants-aanhang.

Lees terug: NY Yankee-Domingo Germán (30) gooit perfect game tegen Oakland Athletics

MLB-fans helpen zingende aartsrivalen mee

"Verkoop het team!", 'zongen' de A's-fans boos. "Verkoop het team! Verkoop het team!", klonk het daarna luidkeels toen ook de Giants-kern zich ermee ging bemoeien. Op social media werd het voorval in de 5e inning 1 van de mooiste MLB-momenten ooit genoemd.

"Dit is sportiviteit", schreef iemand. "Zo hoort het ook!", merkte een ander op. "Zo zou het eigenlijk altijd moeten zijn. Wat een geweldig moment." Weer een andere reaguurder gooide er nog meer USA drama-saus overheen. "Sport verbindt, dat blijkt maar weer."