🎥 | MLB-routinier krijgt honkbal VOL in gezicht en verlaat al bloedend het veld

Trevor Wagener • 21:51, 06-03-2023 / Laatste Update: 01:50, 12-12-2023

Wat een akelige beelden: MLB'er Justin Turner kreeg maandag in de offseason oefenwedstrijd tegen Detroit Tigers de bal vól in het gezicht gegooid toen hij aan slag was. De 38-jarige veteraan van Boston Red Sox moest de strijd dan ook meteen noodgedwongen staken.

De ervaren 3e honkman was, met 2 teamgenoten op de honken, in de 2e inning aan slag toen Detroit-right hander Matt Manning de bal opgooide... maar hierbij Turner vol in het gelaat raakte. De LA Dodgers-legend stortte meteen ter aarde en zat onder het bloed.

Honkballer bebloed na bal in gezicht

Turner werd meteen door medici behandeld en naar de kleedkamer begeleid. 'RedTurn2' zoals Turners bijnaam - naar onder meer zijn rugnummer - luidt, ligt tot en met het einde van het seizoen vast in Boston met een optie op nog een jaar. De Red Sox pikte hem aan het begin van dit jaar op nadat Dodgers - met wie hij in 2020 de World Series won - afgelopen november bekendmaakte zijn contract niet te verlengen.

De speler, die van de gemeente Los Angeles een officiële eigen 'Justin Turner-day' (op 22 januari 2019) heeft gekregen vanwege zijn maatschappelijke betrokkenheid, begon zijn MLB-loopbaan in 2009 bij Baltimore Orioles. Na een periode bij New York Mets (2010-2013) groeide hij tussen 2014 en vorig jaar uit tot Dodgers-grootheid.