🎥 | Misverstand? Gepikeerde honkbalscheids stuurt 'trollende' catcher zomaar weg

Trevor Wagener • 00:20, 28-03-2023 / Laatste Update: 09:48, 12-12-2023

Honkbal-liefhebbend Amerika wist maandag(avond, Nederlandse tijd) niet wat het zegt: Philadelphia Phillies-catcher JT Realmuto werd, in een zogeheten spring training-wedstrijd tegen Toronto Blue Jays, om een wel héél bijzondere reden weggestuurd door een nogal knorrige scheidsrechter.

Voor Realmuto en zijn ploeggenoten begint het seizoen aanstaande donderdag. Tegen Blue Jays verliep maandag alles dan ook vlekkeloos: Phillies had al snel een 4-0-voorsprong te pakken en er leek letterlijke geen vuiltje aan de mooie blauwe lucht. Totdat scheids Randy Rosenberg alle aandacht op zich vestigde met wat leek op een nogal bar misverstand.

Scheids stuurt catcher weg om kinderachtig misverstand

Terwijl Realmuto 'wachtte' op het krijgen van de bal en zijn blik naar het veld had, leek Rosenberg hem de bal in de handschoen te willen stoppen. Net op dat moment trok Realmuto zijn handschoen weg. Hierop reageerde een gepikeerde Rosenberg door Realmuto resoluut naar de kleedkamer te sturen.

De speler was zich van geen kwaad bewust en ook Phillies-stafleden kwamen bij Rosenberg verhaal halen. De actie ging geheid viral op sociale media, waarin de beslissing als heuse 'umpshow' werd afgedaan.