Yankees-pitcher zorgt na 11 jaar weer voor een 'perfect game' in MLB
i

Getty Images

Yankees-pitcher zorgt na 11 jaar weer voor een 'perfect game' in MLB

Eimert Pruis • 15:46, 29-06-2023 / Laatste Update: 05:31, 12-12-2023

Domingo Germán van New York Yankees heeft een zeer bijzondere prestatie geleverd. De 30-jarige Dominicaanse pitcher gooide in de wedstrijd tegen Oakland Athletics een zogenoemde perfect game. De vorige perfect game was 11 jaar geleden en Germán is pas de 24ste pitcher die deze prestatie levert in de Mayor League Baseball (MLB).

Germán stond in de 11-0-zege alle 9 innings op de heuvel. Tegenstander Oakland slaagde er niet in om iemand op de honken te krijgen, zo goed gooide de Dominicaan. Hij volgt daarmee Félix Hernández op, die in 2012 voor Seattle Mariners een perfect game wierp.

De ene week is de andere niet

De topwerper is de 4e Yankee die een perfect game gooit. Hij wierp 72 van zijn 99 worpen strike. Toch is het niet altijd geweldig wat Germán doet. In de vorige wedstrijd kreeg hij nog 10 runs en 4 homeruns tegen.

Germán luistert naar Van Gaal

"Die laatste inning was zo anders. Ik voelde een druk die ook nog nooit eerder heb gevoeld", zei Germán in de persconferentie na afloop van het duel. "Ik visualiseerde wat ik daar wilde uitvoeren." Louis van Gaal is met deze woorden van visualisatie trots op de Dominicaan die dit nooit zal vergeten. "Dit is een unieke prestatie en zal ik voor altijd onthouden."