Lee Towers zingt zondag tijdens Marathon Rotterdam voor laatste keer You'll Never Walk Alone: 'Iedereen kippenvel'
Lee Towers tijdens het kampioenschap van Feyenoord in 2023 © Getty Images

Lee Towers zingt zondag tijdens Marathon Rotterdam voor laatste keer You'll Never Walk Alone: 'Iedereen kippenvel'

12:50, 12-04-2024 / Laatste Update: 12:58, 12-04-2024

Wie de Marathon Rotterdam zegt, denkt natuurlijk aan al die lopers over de Erasmusbrug en op de Coolsingel. Maar ook aan Lee Towers. De markante zanger zingt komend weekend voor de dertigste én laatste keer You'll Never Walk Alone bij de start. Hij neemt bij het Algemeen Dagblad uitgebreid de tijd om terug te blikken.

Tijdens het uitgebreide interview komen er veel emoties los bij de inmiddels 78-jarige. Hij heeft de laatste jaren steeds vaker fysieke klachten. Zo brak hij vorig jaar zijn heup, eerder raakte er een zenuw beschadigd tijdens een operatie.

Mede door de fysieke kwaaltjes vindt Towers het nu mooi geweest. Het liefst had hij natuurlijk helemaal geen afscheid genomen. ,,Hadden ze dit een paar jaar geleden voorgesteld, had ik het weggewuifd. Sodemieter op! Kom op, zeg! Ik kijk er altijd naar uit."

Dat zal hij zondag ook doen. De markante zanger belooft in het Algemeen Dagblad om de meest bombastische versie van You'll Never Walk Alone te brengen. "Die komt er gelijk in denderen", vertelt Towers. "En ja, dan blaast-ie meteen iedereen omver. Iedereen kippenvel. Ik ook."

Ook een hechte band met Feyenoord

Niet alleen bij de marathon, maar ook bij Feyenoord zijn Towers en zijn gouden microfoon bekende gasten. Uiteraard werd You'll Never Walk Alone door de speakers gepompt toen Feyenoord in 2023 landskampioen werd. Daarnaast is zijn 'Mijn Feyenoord' een van de bekende clubliederen. Towers is ook groot fan van de club.

Zwart randje na dood wereldrecordhouder

De marathon van 14 april leek een historische te worden. De Keniaanse wereldrecordhouder Kelvin Kiptum wilde in Rotterdam proberen om als eerste atleet ooit onder de magische grens van twee uur te lopen. Hij overleed begin februari echter bij een verkeersongeval in Kenia. De organisatie van de marathon heeft kort na zijn overlijden opgeroepen om geld te doneren voor de zogeheten Kelvin Kiptum Foundation.