Bizarre vergissing: organisatie TT Isle of Man verklaart verkeerde coureur dood
i

screenshot

Bizarre vergissing: organisatie TT Isle of Man verklaart verkeerde coureur dood

Joris Kaper • 16:09, 08-06-2022 / Laatste Update: 12:00, 08-01-2024

De organisatie van de Isle of Man TT heeft een ontzettend treurige fout gemaakt. In een statement liet de organisatie afgelopen zaterdag weten dat Olivier Lavorel, bijrijder van een zijspan, was omgekomen tijdens de beruchte wegrace. Woensdag heeft de organisatie echter laten weten dat niet Lavorel, maar coureur Cesar Chanel is omgekomen.

De zijspan-race van de Isle of Man TT was zaterdag nog maar net onderweg toen deze alweer werd afgevlagd na een ongeval, waarbij de zijspan van Chanel en Lavorel was betrokken. Later op de avond bracht de organisatie een statement naar buiten waarin het overlijden van Lavorel bekend werd gemaakt. De organisatie spreekt nu van een fout bij de identificatie van de coureur.

Lavorel nog in het ziekenhuis

Lavorel werd behandeld op de plek waar de motor crashte en werd daarna naar een ziekenhuis is Liverpool gebracht. Daar ligt de bijrijder van Chanel nog in kritieke toestand. De families van beide coureurs zijn inmiddels ingelicht.

Identificatieregels worden aangescherpt

De organisatie laat weten dat het alle procedures omtrent de identificatie nader gaat onderzoeken en heeft haar medeleven aan de nabestaanden betuigd. Tot nu toe zijn er in totaal 3 coureurs om het leven gekomen in deze editie van de gevaarlijke wegrace.

Chanel en Lavorel, 1 dag voor het fatale ongeval