Antoinette de Jong vecht tegen de tranen na teleurstellende 8e plaats op de 3000 meter
i

ANP

Antoinette de Jong vecht tegen de tranen na teleurstellende 8e plaats op de 3000 meter

Martijn Baars • 12:16, 05-02-2022 / Laatste Update: 08:17, 12-12-2023

Antoinette de Jong was de regerend wereldkampioen op de 3000 meter, maar stelde zwaar teleur op de olympische afstand. De Nederlandse, die op het podium werd verwacht, eindigde teleurstellend op plek 8. 'Gelukkig' voor Nederland won Irene Schouten goud, maar na afloop stond De Jong te vechten tegen haar tranen bij de NOS.

"Ik heb het gevoel dat ik alles heb gegeven. Dat deed ik ook, maar ik ben niet moe. Ik kon niet de energie leveren die ik graag wilde. Het lukte gewoon niet." Terwijl ze haar race analyseerde brak ze bijna in tranen uit.

'Zo voel ik me vanbinnen niet'

"Ik ben niet helemaal kapot gegaan en dat lijkt een voordeel voor de rest van de Spelen. Maar zo wil ik hier niet staan. Ik sta hier heel cool, maar zo voel ik me vanbinnen niet. Hier moet ik het met mijn trainer over hebben en afsluiten. Er wachten nog meer afstanden."

Achtereekte

De 3e Nederlandse schaatsster op de 3000 meter, regerend olympisch kampioene Carlijn Achtereekte, eindigde 1 plekje boven Schouten op plek 7. Zij klaagde na afloop van haar race vooral over haar Japanse tegenstandster Miho Takagi: 'Potverdorie, nu doe je het gewoon weer'.