Dit gebeurde allemaal op de Olympische Spelen terwijl jij lag te slapen

Eimert Pruis • 09:04, 01-08-2021 / Laatste Update: 07:11, 05-01-2024

Gaaaaaap! Lekker uitgeslapen op deze zondagmorgen? Je hebt weer wat gemist vannacht op de Olympische Spelen in Tokio. Niet getreurd, we zetten alles even op een rijtje.

Hockeymannen voor het eerst sinds 37 jaar niet in halve finale op Olympische Spelen

De Nederlandse hockeyers speelden een lekkere pot maar moesten buigen voor Australië via shoot-outs. Een fenomeen waarin Oranje normaal gesproken goed is maar deze keer werden alle shoot-outs gemist. Zeer pijnlijk!

Lees hier het wedstrijdverslag van de kwartfinale tussen Nederland en Australië

Diskwalificatie voor allebei de Nederlandse eventingamazones

Eventing is helemaal in het water gevallen voor TeamNL. Eerst werd Merel Blom gediskwalificeerd en even later besloot de jury ook Janneke Boonzaaijer te diskwalificeren. Einde verhaal dus voor allebei de eventingamazones.

Lees hier waarom Merel Blom werd gediskwalificeerd

Lees hier waarom Janneke Boonzaaijer werd gediskwalificeerd

Bonevacia en Dobber naar halve finales 400 meter

Liemarvin Bonevacia en Jochem Dobber hebben op overtuigende wijze de halve finales bereikt van de 400 meter. Bonevacia won zijn serie en Dobber werd 3e in zijn serie. Beide atleten maakten deel uit van het estafetteteam. Dobber liep de halve finale en in de finale nam Bonevacia zijn plek over.

Lees hier meer over de series op de 400 meter en wanneer de halve finales zijn

Japanse hitte wordt Irene van der Reijken te veel: 'Nog nooit in 38 graden gelopen'

Atlete Irene van der Reijken heeft haar debuut op de Olympische Spelen niet kunnen opsieren met een finaleplaats op de 3000 meter steeplechase. De 27-jarige Rotterdamse eindigde in haar serie als 9e en dat was bij lange na niet genoeg voor een finaleplek.

"Het was heel zwaar. Ik heb nog nooit in 38 graden gelopen", pufte ze na haar race in Tokio.

Lees hier meer over haar race

Lees hier de hele reactie van Van der Reijken

Van der Reijken ligt totaal uitgeput op de grond na haar steeplechase

Zoveelste 4e plaats voor Nederland: Ranomi Kromowidjojo mist medailles op 50 meter vrij

Ranomi Kromowidjojo heeft op 0,09 de medailles gemist op de 50 meter vrije slag. De Nederlandse zwemster was tevreden en sprak over haar beste seizoensrace. De Australische Emma McKeon won het goud. Het zilver en brons gingen naar Sarah Sjöström uit Zweden en de Deense Pernille Blume.

Lees hier meer over Ranomi Kromowidjojo

Thom de Boer doet alleen op papier mee in finale 50 meter vrij

Thom de Boer heeft geen enkele rol van betekenis kunnen spelen op de 50 meter vrije slag. De Nederlandse zwemmer eindigde als laatste. Het goud ging in een olympisch record naar Caeleb Dressel: 21.07.

Het olympische zwemmen zit erop voor Tokio. Arno Kamminga was met 2 zilveren medailles de grote man namens TeamNL in het zwembad.

Lees hier meer over de 50 meter vrije slag voor mannen

Gaat Sifan Hassan de Olympische Spelen voor Nederland redden?

Het is nog niet best voor TeamNL op de Spelen. Sifan Hassan zou weleens de reddende engel kunnen worden. Vannacht besloot ze definitief om op 3 disciplines voor de medailles te gaan.

Naast 10.000 en 5.000 meter staat ze ook aan de start bij de 1500 meter. Dat belooft wat voor de komende week!