Ranomi Kromowidjojo pakt zoveelste 4e plaats voor Nederland in olympische finale 50 meter vrije slag

Martijn Baars • 05:43, 01-08-2021 / Laatste Update: 04:11, 06-01-2024

Ranomi Kromowidjojo heeft een hele goede finale gezwommen op de 50 meter vrije slag. De Nederlandse zwemster greep nét naast de medailles, maar mag tevreden zijn met een 4e plaats. Ze kwam 0,09 tekort om het brons te pakken.

De Australische Emma McKeon won het goud. Het zilver en brons gingen naar Sarah Sjöström uit Zweden en de Deense Pernille Blume.

Met de 4e plek van Kromowidjojo zit het olympisch zwemmen erop. Een paar minuten eerder werd Thom de Boer laatste in zijn finale op de 50 meter vrije slag.