🍺 | Dit hoort ook bij Nils van der Poels trainingsschema: bier drinken
i

ANP

🍺 | Dit hoort ook bij Nils van der Poels trainingsschema: bier drinken

Marcel Roes • 17:35, 12-02-2022 / Laatste Update: 04:49, 12-12-2023

De schaatscarrière van Nils van der Poel lijkt alweer over te zijn, maar als dat het geval is, dan eindigt het met een daverende knal. Of eigenlijk 2 knallen: olympisch goud op de 5.000 en 10.000 meter (en een 10k-wereldrecord). Ook een onderdeel van zijn nalatenis is dat hij zijn trainingsschema online heeft gezet.

In het document gaat hij niet alleen in op de opbouw van zijn trainingsblokken, maar vooral ook op de noodzaak om gemotiveerd te blijven en te ontdekken wat jou als atleet nou eigenlijk drijft.

Motivatie

In het hoofdstuk 'Alcohol' erkent hij biertjes te drinken. "Ik drink bier zoals elke persoon van 25 jaar dat doet", aldus de Zweed.

"Als ik maar rondjes van 30 seconden kan schaatsen, dan is het niet zo belangrijk om van alcohol af te zien. Wel was het zo dat ik slechter sliep door alcohol. In de winter werd slaap belangrijker voor me dan alcohol."

8 biertjes!

"Maar zo af en toe was het nodig om iets te vieren met alcohol. Om even de zinnen te verzetten. Gemotiveerd blijven is het allerbelangrijkste. Als iets me motiveert, dan beschouw ik het als een goed iets. Soms had ik alleen maar een biertje nodig. Of 8."