Goeiemorgen deze donderdag 5 augustus! Dit gebeurde er op de Olympische Spelen terwijl jij lag te slapen
i

Getty Images

Goeiemorgen deze donderdag 5 augustus! Dit gebeurde er op de Olympische Spelen terwijl jij lag te slapen

Martijn Baars • 09:32, 05-08-2021 / Laatste Update: 00:33, 05-01-2024

Goeiemorgen! De donderdag is al 7 uur oud en dat betekent dat de donderdag in Tokio al 14 uur oud is. Er is dus al flink gesport op de Olympische Spelen terwijl jij lag te slapen. Check hieronder wat je allemaal gemist hebt. Ben je benieuwd wat de rest van de dag in petto heeft? Check dan hier het programma.

Estafette

De mannen én vrouwen probeerden zich te plaatsen voor de finale op de 4x100 meter. Met wisselend succes. De vrouwen redden het net, dankzij een engeltje op de schouder van Dafne Schippers. Bij de mannen ging het vreselijk mis na een verkeerde wissel van Churandy Martina. Einde Olympische Spelen voor de 37-jarige atleet uit Curaçao. Of toch niet?

Zevenkamp

Op de zevenkamp namen we vannacht afscheid van Nadine Broersen. De Nederlandse atlete is geblesseerd geraakt en meldde zich af voor de resterende 3 onderdelen. Op het verspringen, speerwerpen en de 800 meter moeten Anouk Vetter en Emma Oosterwegel medailles zien te pakken. Na 6 van de 7 onderdelen ziet er goed uit voor de Nederlandse atleten. Ze gaan voor zilver en brons. Het goud lijkt al vrijwel zeker naar een Belgische te gaan.

Ferry Weertman

In Rio de Janeiro in 2016 pakte Ferry Weertman nog goud op de 10 kilometer openwaterzwemmen. Maar in Tokio ging het helemaal mis. De Nederlandse zwemmer, de vriend van Ranomi Kromowidjojo, kwam niet eens in de buurt van de medailles. Helaas pindakaas voor hem!

Schoonspringster Van Duijn

Er was ook een succesje in het water. Of beter gezegd: daar boven. De Nederlandse schoonspringster Celine van Duijn staat namelijk in de finale van de 10-meterplank. Prachtig resultaat, nu al!

Golfster Van Dam

Tot slot nemen we nog een kijkje op de golfbaan. Daar is de Arnhemse Anne van Dam bezig aan haar ronde. Ze moet rekening houden met een dag minder dan gepland, maar begon desondanks zeer matig aan haar rondje van donderdag.