Op deze zenders kijk je om 13.00 uur naar de openingsceremonie van de Olympische Winterspelen
i

AFP

Op deze zenders kijk je om 13.00 uur naar de openingsceremonie van de Olympische Winterspelen

Martijn Baars • 12:00, 04-02-2022 / Laatste Update: 06:04, 12-12-2023

De Olympische Winterspelen in Beijing beginnen deze vrijdag (4 februari 2022) officieel met de openingsceremonie. Namens Nederland lopen er maar liefst 22 atleten achter vlaggendragers Kjeld Nuis en Lindsay van Zundert aan. Hieronder check je op welke zenders en vanaf hoe laat je de openingsceremonie kan volgen. Er is ook een livestream als je niet in de buurt van een televisie bent.

Olympische Spelen: hoe laat begint de openingsceremonie

Het olympische feest in Peking begint om 13.00 uur Nederlandse tijd. Het is dan in China 20.00 uur. Het tijdsverschil met de oostelijke stad is 7 uur.

Op welke zender is de openingsceremonie live?

Op televisie zijn er liefst 2 zenders te vinden die de openingsceremonie live uitzenden. De uitzending op NPO 1 begint om 12.50 uur. Op Eurosport is het ook live te volgen vanaf 13.00 uur. Op de openbare buitenlandse kanalen kun je ook kijken als je zin hebt in ander commentaar. Op Sporza (Canvas), BBC 1 en ZDF kun je terecht voor Vlaams, Engels en Duits commentaar.

Lees ook: Chinese beveiliging heeft schijt aan liveverslag NOS over Olympische Spelen

Livestream openingsceremonie Olympische Spelen

Ben je niet in de buurt van een tv, dan kun je ook online terecht voor een livestream. Bijvoorbeeld in de app of op de website van de NOS (gratis), de Eurosport Player (betaald) of de app van je tv-aanbieder (zoals Ziggo of KPN). Als je een abonnement hebt bij Discovery+ kun je ook daar kijken.