Itzhak de Laat verpest halve finale relay en barst in tranen uit: 'Ik heb het zo verneukt!'
i

ANP

Itzhak de Laat verpest halve finale relay en barst in tranen uit: 'Ik heb het zo verneukt!'

Eimert Pruis • 14:47, 11-02-2022 / Laatste Update: 02:11, 12-12-2023

Het was een opvallende keuze van shorttrackbondscoach Jeroen Otter: Itzhak de Laat mag de halve finale relay 5.000 meter afsluiten. Dat terwijl De Laat bij de Spelen in Beijing nou niet in beste doen is. De shorttracker in kwestie was hartstikke verdrietig na de verloren halve finale: "Ik heb het zo verneukt!"

"Ik kon geen snelheid meer houden. De laatste 2 ronden waren fucking moeilijk", zei De Laat bij de NOS. De shorttracker huilde wat af voor de camera, erg zielig voor de shorttracker. Waarom de ervaren Sjinkie Knegt of de beter in vorm verkerende Sven Roes niet finishte, bleef de grote vraag. "Dat kunnen we nu niet meer veranderen natuurlijk", aldus Knegt.

Tranen bleven komen

De Laat was ontroostbaar. "Ik merkte dat ik aan het wegglijden was. We reden zo'n geweldige relay en dan verpest ik het zo. Ik moest verdedigen, maar zij hadden meer snelheid. Het lukte me niet om ze af te houden."

Knegt had ook nog wel wat te melden na het drama. "Dit is gewoon zwaar klote. We hebben gestreden voor wat we waard waren, maar we worden op de lijn geklopt. Daar is niks aan te doen. We hebben vooraf gekozen voor deze volgorde en daar stonden we allemaal achter. Dus er is niks aan te doen."