Kijkcijfers: meer interesse in Kamp Van Konings­brug­ge dan in alle uitzendingen van de Olympische Spelen
i

ANP

Kijkcijfers: meer interesse in Kamp Van Konings­brug­ge dan in alle uitzendingen van de Olympische Spelen

Robert Hüsken • 12:44, 18-02-2022 / Laatste Update: 14:47, 07-01-2024

Kamp Van Koningsbrugge heeft donderdag ondanks de belangrijke dag in Peking meer kijkers getrokken dan alle uitzendingen over de Olympische Spelen. Met 1,4 miljoen belangstellenden was de het tv-programma over het Korps Commandotroepen van Jeroen van Koningsbrugge meer in trek dan de zilveren schaatsrace van Jutta Leerdam en het veelbesproken optreden van de Russische kunstschaatsster Kamila Valieva.

De 1.000 meter schaatsen bij de vrouwen was goed voor 1,3 miljoen toeschouwers op NPO1. Zij zagen hoe de Nederlandse topfavoriet Jutta Leerdam het zilver pakte. De vrije kür bij het kunstschaatsen noteerde 874.000 kijkers. Voor het eerst sinds 1976 deed met de 17-jarige Lindsay van Zundert een Nederlandse mee aan het onderdeel op de Olympische Spelen.

Lees ook: check hier ons interview met Dai Carter van Kamp Van Koningsbrugge

Journaal altijd populair

In Kamp Van Koningsbrugge gaan ‘gewone burgers’ de uitdaging aan om een van de zwaarste opleidingen van Nederland te volgen, die van de militaire eenheid Special Forces. Alleen het NOS Journaal van 20.00 uur gaat het programma voorbij in de dagelijkse top 25 van de Stichting KijkOnderzoek, met ruim 1,9 miljoen kijkers. Op de 3de plaats staat Studio Peking met ruim 1,3 miljoen toeschouwers.