Kjeld Nuis dacht tijdens gouden 1500 meter-rit alleen aan Ireen Wüst: 'Dat had zij ook'
i

ANP

Kjeld Nuis dacht tijdens gouden 1500 meter-rit alleen aan Ireen Wüst: 'Dat had zij ook'

Martijn Baars • 14:40, 08-02-2022 / Laatste Update: 07:45, 12-12-2023

Kjeld Nuis gaf na afloop van zijn 1500 meter, waar hij goud op pakte, weer een heerlijk interview bij de NOS. De 3-voudig olympisch kampioen stond met een glimlach van oor tot oor verslaggever Bert Maalderink te woord. "Ik dacht eigenlijk alleen maar aan Wüst."

Ireen Wüst had een dag voor Nuis moest op indrukwekkende en verrassende wijze goud gepakt op de 1500 meter bij de vrouwen. "Tijdens mijn rit dacht ik aan van alles, maar eigenlijk meteen daarna aan Wüst", glimlachte Nuis. "De tijden waren niet best, ik twijfelde aan mezelf, zag de tijd van Krol maar toen dacht ik: dat had Wüst gister ook. Dus deed ik haar na."

'Armpjes op de rug en beuken'

Met z'n armen op z'n rug en beuken, net zoals Wüst een dag eerder. "Ik dacht nog dat ik te langzaam was, maar dat dacht Wüst ook. Dus hield ik ook m'n armpjes lekker op m'n rug en ik bewoog heerlijk vrij. Een lekkere opening en toen 3 rondjes beuken. Toen ik over de finish kwam dacht ik echt: 'What the fuck is dit?!'. Een heerlijk gevoel!"

'Fantastische film'

Als afsluiting herhaalde Nuis nog even de woorden van Wüst. "Zij zei dat dit voelt als een fantastische film. Dat is het ook. Alleen mag die van mij nog wel even duren."