Nederlands roeiduo lang op weg naar goud, maar moet op het laatst genoegen nemen met brons
i

AFP

Nederlands roeiduo lang op weg naar goud, maar moet op het laatst genoegen nemen met brons

Martijn Baars • 05:20, 29-07-2021 / Laatste Update: 20:58, 08-01-2024

We harken weer lekker door op de Olympische Spelen. Na de recorddag van woensdag is de donderdag ook uitstekend begonnen met een medaille in het roeien. Ilse Paulis en Marieke Keijser roeiden zich in de lichte dubbeltwee lang naar een medaille, maar verloren alles in de laatste 150 meter. Dankzij de fotofinish ging het duo gelukkig wel met een troostprijs naar huis: de bronzen medaille gaat naar TeamNL!

De 2 Nederlandse vrouwen moesten helemaal in de buitenste baan varen en dat was niet gunstig. Toch startte het duo prima en lag het op spuugafstand van de eerste 3. Maar het was zo spannend tussen de Italianen, Fransen, Engelsen en Amerikanen.

Van plek 4 naar 1

Toch pakten de Nederlanders de leiding in de race. Van plek 4 naar plek 1 met een voorsprong van ruim een seconde in de laatste 500 meter. Ze hoefden het dus maar anderhalve minuut vol te houden. Maar de koek was op in de laatste 150 meter. Italië (goud) en Frankrijk (zilver) waren zeker van de hoogste medailles. De fotofinish moest bepalen of Nederland alsnog het brons mocht winnen, of die medaille naar Groot-Brittannië ging.

Uiteindelijk viel het kwartje gelukkig onze kant op. Een bronzen medaille dus!