Oh, oh: eerste Nederlander is positief getest bij de Olympische Spelen
i

ANP

Oh, oh: eerste Nederlander is positief getest bij de Olympische Spelen

Brian Vesseur • 10:30, 03-02-2022 / Laatste Update: 14:26, 07-01-2024

Johan de Wit is positief getest op het coronavirus in Beijing en zit in isolatie. Hoewel De Wit trainer is van de Japanners, zat hij op dezelfde vlucht als TeamNL vanaf Schiphol. Dat was wél al een week geleden en hij zat gescheiden van het team.

Mogelijk heeft De Wit het al eerder opgelopen en hoeft hij nog maar even in isolatie. Áls hij het eerder heeft opgelopen, is dat enigszins zorgwekkend voor de atleten op de vlucht van TeamNL. Het is niet duidelijk of De Wit het op Schiphol heeft opgelopen, of in het olympisch dorp.

Zorgen

De Wit maakt zich zorgen over het beleid. Bij aankomst in China moet je een coronatest doen, maar de uitslag hoef je niet af te wachten. Hij meldt dat je meteen door mag naar het olympisch dorp. Als je dan positief blijkt, moet je alsnog naar het isolatiehotel.

LEES OOK: Nederlandse olympiërs bang voor corona, maar ‘veilig’ in Beijing: ‘Niet óf je het krijgt, maar wannéér’

De Wit zegt bij NU.nl: "Het zou kunnen dat het na een week aan de oppervlakte komt, maar volgens mij is het gebruikelijker dat het sneller aan de oppervlakte komt. Maar dan beroep ik me op artikelen op internet. Ik vraag me de hele tijd af waar ik het opgelopen heb, maar het heeft geen zin om er te lang bij stil te staan. Ik hoop dat ik er snel uit kan, ook al heb ik daar geen invloed op."

Eerder schreven we al dat de veilige bubbel van TeamNL een lek kende, door het aan boord halen van niet-TeamNL-leden.