Olympische Spelen kunnen last minute nog worden afgelast: 'Het kan nu alle kanten op'
i

Getty Images

Olympische Spelen kunnen last minute nog worden afgelast: 'Het kan nu alle kanten op'

Martijn Baars • 17:29, 20-07-2021 / Laatste Update: 07:21, 08-01-2024

Mede door de stijgende coronacijfers sluit Toshiru Muto, directeur van het organisatiecomité, niet uit dat de Olympische Spelen op het laatste moment worden afgelast. "Het is niet te voorspellen wat er gebeurt met de coronacijfers”, aldus Muto. "Als er een piek in het aantal gevallen komt, moet we gaan praten met alle betrokken partijen. Op dit moment kan het alle kanten op.”

De Spelen gingen vorig jaar niet door vanwege de coronapandemie. Dit jaar is er vanwege corona geen publiek welkom in de olympische stadions.

Positieve tests

Sporters die 6 uur voor het begin van hun wedstrijd negatief testen op corona mogen meedoen aan de Olympische Spelen. Ook dat meldde Muto bij een persconferentie. In het olympisch dorp heeft een aantal sporters positief getest. Zij zitten in afzondering. Dinsdag werd bekend dat de Tsjechische beachvolleybalcoach Simon Nausch positief is getest op corona. Eerder gebeurde dit al met beachvolleyballer Ondrej Perusi. Ze hebben het olympisch dorp verlaten en zitten in isolatie.

Ook verblijven diverse sporters op hun trainingskamp in voorbereiding op de Spelen in quarantaine na een positieve test.