Deze 22 sporters van TeamNL zijn vrijdag bij de openingsceremonie van de Olympische Spelen
i

ANP

Deze 22 sporters van TeamNL zijn vrijdag bij de openingsceremonie van de Olympische Spelen

Martijn Baars • 10:54, 04-02-2022 / Laatste Update: 06:29, 12-12-2023

TeamNL is vrijdag met 22 sporters en 26 begeleiders vertegenwoordigd bij de openingsceremonie van de Olympische Spelen in Peking. Naast de vlaggendragers Kjeld Nuis en Lindsay van Zundert lopen er vanaf 13.00 uur (Nederlandse tijd) 12 schaatsers, 6 bobsleeërs en 2 shorttrackers het bekende Vogelnest-stadion binnen.

IJskoud

Van de 42 atleten die in Beijing daadwerkelijk in actie komen, gaan er dus 17 naar de ceremonie. Veel atleten kiezen ervoor in het olympisch dorp te blijven, omdat ze de komende dagen al in actie moeten komen tijdens de Spelen. Bij de openingsceremonie moeten sporters vaak lange tijd op hun benen staan. Het is bovendien in de avond ruim onder het vriespunt in Beijing.

Welke Nederlandse sporters doen mee aan openingsceremonie

Dit zijn alle namen: bobsleeërs Ivo de Bruin, Jelen Franjic, Janko Franjic, Dennis Veenker, Stephan Huis in ’t Veld en Karlien Sleeper, kunstrijdster Lindsay van Zundert, schaatsers Kjeld Nuis, Sanne in ’t Hof, Thomas Krol, Merijn Scheperkamp, Marcel Bosker, Kai Verbij, Jutta Leerdam, Hein Otterspeer, Michelle de Jong, Femke Kok, Merel Conijn, Melissa Wijfje en Beau Snellink en shorttrackers Georgie Dalrymple en Bram Steenaart.

'Genieten'

Chef de mission Carl Verheijen: "Het is mooi dat we met zo’n grote groep van TeamNL bij de openingsceremonie Nederland mogen vertegenwoordigen. Ik hoop van harte dat onze sporters genieten van dit bijzondere moment en een herinnering voor het leven gaan meemaken. En vooral dat ze er extra energie en inspiratie van krijgen voor hun wedstrijden op de Spelen.”