Reactie gouden shorttracksters: 'Hopen dat Lara van Ruijven trots op ons neerkijkt'

Marcel Roes • 14:30, 13-02-2022 / Laatste Update: 04:24, 12-12-2023

Suzanne Schulting, Yara van Kerkhof, Selma Poutsma en Xandra Velzeboer hebben in Beijing een gouden race afgeleverd op de relay. Wat ging het toch opvallend makkelijk tegen de grootheden Zuid-Korea, Canada en China!

Na afloop mocht Schulting voor de camera's van NOS het eerst wat zeggen. "Ik ben trots op de meiden. Ik geloof het nog niet helemaal."

Selma Poutsma

Poutsma: "Ik begin met de start, daarna kwam ik als 4e weer aan bod. In het begin was het even zwaar. Alhoewel, de hele rit was zwaar! Maar dit was de juiste manier om het het doen."

Xandra Velzeboer

Velzeboer ving een move van China op, waarna Nederland ervandoorging. "Dat was een cruciaal moment", zegt ze. "Ik dacht: ohjee, je gaat me niet inhalen. Ik bleef goed aan de buitenkant doorversnellen. Ik was iets te vroeg ingekomen en kreeg daardoor iets te laat een duw."

"Dan is er ruimte om gebruik van te maken. Gelukkig heb ik dat gaatje snel gedicht. Dat gaf me wel wat stress."

Yara van Kerkhof

Van Kerkhof: "Dit was ons ultieme doel. Ik besef het nog niet helemaal, we zijn gewoon olympisch kampioen! De Olympische Spelen zijn maar eens in de 4 jaar. Iedereen is hier op de toppen van hun kunnen. Dat maakt het zo mooi. Heel Nederland kijkt volgens mij mee.:

Lara van Ruijven

Uiteraard kwam ook Lara van Ruijven ter sprake, de shorttrackster die in 2020 overleed aan een auto-immuunstoornis.

"Ze is toen we hier voor de wedstrijddag met het hele team in de kleedkamer waren zeker benoemd. Ook met de mannen en het overige personeel erbij hebben we het over haar gehad. Hier en daar heeft een aantal mensen een traantje gelaten. Ze zit diep in ons hart. We hopen dat ze trots op ons neerkijkt. Dit was ook altijd haar droom."

Lees ook het verhaal met reserve Rianne de Vries: 'Deze droom hadden we samen met Laar'

Yara van Kerkhof, Suzanne Schulting, Rianne de Vries en Lara van Ruijven juichen na het winnen van de finale op de 3000 meter relay tijdens de ISU World Cup Finale Shorttrack 2020.