Schaatssters toch wel blij met brons op ploegenachtervolging: 'Media zochten een hoop'
i

ANP

Schaatssters toch wel blij met brons op ploegenachtervolging: 'Media zochten een hoop'

Martijn Baars • 11:31, 15-02-2022 / Laatste Update: 08:35, 12-12-2023

De Nederlandse schaatssters stonden toch wel met een glimlach de NOS te woord nadat ze brons hadden gewonnen op de ploegenachtervolging. Ondanks al het gedoe om de Team Pursuit heen, pakten Irene Schouten, Ireen Wüst, Antoinette de Jong en Marijke Groenewoud toch een medaille. De vrouwen wilden het niet hebben over de relletjes die er waren rondom het vrouwenteam.

Wüst: "Het was allemaal echt niet zo erg als dat het eruitzag en hoe de media het presenteerden. Die wilden ook een hoop zien en zochten dat ook." Toch steekt ze ook een beetje een hand in eigen boezem. "We hadden niet zo chagrijnig op het middenterrein moeten gaan staan rond die mislukte kwartfinale. Dan hadden de media ook geen voer extra gehad. We hadden het eerder met z'n allen moeten bespreken, weg van de camera's. Dat hadden we beter moeten doen."

'Meer zat er niet in'

De rest van het gesprek ging het vooral over dat de vrouwen wél een team waren en zijn. "We hebben ons best gedaan en daar komt brons uit. Andere teams waren beter, maar wij hebben alles gegeven. Meer dat er niet in", zeiden Schouten en De Jong.

Eerste medaille ooit voor Groenewoud

Voor Groenewoud was het haar allereerste medaille ooit op de Spelen. "Blij dat ik onderdeel ben geweest van dit team. Dit had ik niet willen missen. Ik ben heel blij met die medaille."