Shorttracksters Schulting en Velzeboer door, Rianne de Vries direct uitgeschakeld bij debuut
i

ANP

Shorttracksters Schulting en Velzeboer door, Rianne de Vries direct uitgeschakeld bij debuut

Eimert Pruis • 14:03, 16-02-2022

We moeten na 1 kwartfinalerace al afscheid nemen van shorttrackster Rianne de Vries. Op de 1.500 meter mocht de eeuwige reserve eindelijk haar olympische debuut maken. Haar 4e plek in haar kwartfinale was uiteindelijk niet genoeg voor een plek in de halve finales. Suzanne Schulting en Xandra Velzeboer komen daarin wel in actie.

UPDATE: Rianne de Vries is toch door! Bondscoach Jeroen Otter heeft met succes een protest ingediend vanwege alle technische mankementen in de race van De Vries. Lees hier meer.

Schulting won (uiteraard) haar race, zij kwam in de 6e en laatste kwartfinale in actie. In de 3e kwartfinalerace eindigde Velzeboer als 2e.

De Vries heeft kort debuut

De 31-jarige De Vries startte als 1e. Ze pakte de kop en leek goed alert voorin te zitten. Bij de bel zat ze nog op de veilige 3e plaats. Ze moest alleen een gaatje laten vallen en kwam als 4e over de streep. De 3 snelste nummers 4 van de 6 kwartfinales mogen alsnog door. De tijdsmeting liet het afweten bij de race van De Vries. Ze bleek uiteindelijk te langzaam, met nog 1 kwartfinale te gaan was het zeker dat De Vries de halve finales moest missen.

Vanaf 13.15 uur zijn de halve finales.

Lees ook: Rianne de Vries over haar laatste Spelen: 'Geweldig dat ik in actie mag komen'