Sjinkie Knegt geeft shorttrack nog niet op: 'Ik vind het spelletje nog fantastisch'
i

ANP

Sjinkie Knegt geeft shorttrack nog niet op: 'Ik vind het spelletje nog fantastisch'

Martijn Baars • 16:04, 09-02-2022 / Laatste Update: 05:17, 07-01-2024

De gouden droom van Sjinkie Knegt (32) is in de halve finale van de 1500 meter, zijn favoriete afstand, uiteengespat. Knegt werd 3e, maar kreeg na de race weer een penalty aan zijn broek. Net als 4 jaar geleden op de 1000 meter kreeg hij een straf na een incident met de Amerikaan (die rijdt voor Hongarije) John-Henry Krueger.

"Deze had ik niet aan zien komen", sprak Knegt na afloop bij de NOS. "Ik had ook niet het gevoel dat hij (Krueger, red.) in onbalans raakte, dat zag ik pas later op de beelden. Wat moet ik ervan zeggen? Die nieuwe regels zijn nog niet helemaal aan mij besteed. Als ik niet in de koppositie zit, lukt het op de een of andere manier niet en kan ik het niet afmaken. Ik kwam gewoon tekort", zo stak Knegt de hand in eigen boezem.

Stoppen?

Of dit het einde voor Knegt is als individu op de Olympische Spelen? "Voor dit jaar wel, ja, maar ik ben niet van plan te gaan stoppen. Ik vind het spelletje nog fantastisch dus waarom zou ik ophouden? Ik ben nog steeds van onschatbare waarde op de relay en er zal vast nog een dag komen dat wij (Knegt en andere shorttrackers die al langer meerijden, red.) de regels ook begrijpen. Dat ik hier mag staan, daar ben ik al ontzettend blij mee, maar ik had gehoopt iets beter te rijden", aldus Knegt, die alsnog stevig baalde: "Ik baal hier echt van, maar we hebben nog de relay: we zijn nog niet helemaal verloren.”